ទឹកគ្រាប់ស្វាយចន្ទីក្រឡុក គឺជាភេសជ្ជៈដែលងាយស្រួលធ្វើញ៉ាំដោយខ្លួនឯង ហើយផ្តល់នូវ អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន ដល់សុខភាព។ តាមការសិក្សាបានបង្ហាញថា ភេសជ្ជៈនេះមានគុណសម្បត្តិសំខាន់ៗចំពោះសុខភាព។
តើទឹកគ្រាប់ស្វាយចន្ទីជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករដោយរបៀបណា?
យោងតាមការសិក្សាមួយ គ្រាប់ស្វាយចន្ទី (មិនថា កិនចម្រាញ់ជាទឹក ឬញ៉ាំធម្មតា) មានផ្ទុកនូវសារធាតុដ៏មានឥទ្ធិពលមួយឈ្មោះថា អាស៊ីត Anacardic។
អាស៊ីត Anacardic មានសមត្ថភាពពិសេសក្នុងការជួយ បង្កើនតម្រូវការកម្រិតជាតិស្ករគ្លុយកូសក្នុងកោសិកាសាច់ដុំ។ នេះមានន័យថា អាស៊ីតនេះជួយ ជំរុញឲ្យកោសិកាសាច់ដុំប្រើប្រាស់ជាតិស្ករគ្លុយកូសកាន់តែច្រើន។ នៅពេលដែលសាច់ដុំប្រើប្រាស់ជាតិស្ករកាន់តែច្រើន វានឹង មិនអាចឲ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមកើនឡើងបាននោះទេ ដែលជាការល្អសម្រាប់គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)