តើអ្នកកំពុងស្វែងរកវិធីសាស្រ្តធម្មជាតិដើម្បីថែរក្សា សុខភាពបេះដូង និង សរសៃឈាម របស់អ្នកមែនទេ? ចម្លើយស្ថិតនៅក្នុងគ្រាប់ធញ្ញជាតិតូចមួយ គឺ គ្រាប់ល្ងខ្មៅ!
គ្រាប់ល្ងខ្មៅមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាប្រភពសម្បូរបែបនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានឥទ្ធិពលមួយឈ្មោះថា សេសាមីន (Sesamin)។ សារធាតុនេះហើយជាអាវុធសំខាន់របស់ល្ងខ្មៅក្នុងការថែទាំសុខភាពរបស់អ្នក។
តើសេសាមីនជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលដោយរបៀបណា?
សេសាមីន ត្រូវបានអ្នកវិទ្យាសាស្ត្ររកឃើញថាមានលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏អស្ចារ្យក្នុងការ កាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល អាក្រក់ (LDL) នៅក្នុងឈាម។ វាមិនត្រឹមតែកាត់បន្ថយការស្រូបយកកូឡេស្តេរ៉ុលពីអាហារប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយសម្រួលដល់ដំណើរការបំបែកកូឡេស្តេរ៉ុលនៅក្នុងថ្លើមទៀតផង។
នៅពេលដែលកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមត្រូវបានគ្រប់គ្រងបានល្អ ផលវិបាកដែលអ្នកទទួលបានគឺ៖
- កាត់បន្ថយហានិភ័យ: ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃ ជំងឺបេះដូង និង សរសៃឈាម ដូចជា ជំងឺគាំងបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល។
- សរសៃឈាមស្អាត: ជួយទប់ស្កាត់ការកកស្ទះខ្លាញ់ ឬបន្ទះកំបោរនៅតាមជញ្ជាំងសរសៃឈាម។
ដូច្នេះ សូមកុំរង់ចាំ! ចាប់ផ្តើមបន្ថែម គ្រាប់ល្ងខ្មៅ ទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកឥឡូវនេះ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យពី សេសាមីន សម្រាប់បេះដូង និងសរសៃឈាមដ៏រឹងមាំ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)