ផ្លែទំពាំងបាយជូរ គឺជាដំណោះស្រាយធម្មជាតិដ៏ល្អមួយសម្រាប់ការពារបញ្ហា ក្រួសក្នុងតម្រងនោម។ អត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់នេះគឺដោយសារតែផ្លែទំពាំងបាយជូរមានផ្ទុកសារធាតុ អាស៊ីត Citric យ៉ាងសម្បូរបែប។
តើអាស៊ីត Citric ជួយការពារក្រួសដោយរបៀបណា?
- ប្រឆាំងការកកើតក្រួស: អាស៊ីត Citric មានសមត្ថភាព ប្រឆាំងទៅនឹងការកកើតក្រួសក្នុងតម្រងនោម យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
- បន្សាបក្រួស Calcium oxalate: វាមានប្រសិទ្ធភាពពិសេសចំពោះក្រួសប្រភេទ Calcium oxalate ដែលជាប្រភេទក្រួសកកើតឡើងដោយសារការចងភ្ជាប់គ្នារវាងម៉ូលេគុល oxalate និង កាល់ស្យូម ក្នុងតម្រងនោម។ អាស៊ីត Citric ជួយរារាំងដំណើរការចងភ្ជាប់គ្នានេះ។
- បង្កើនកម្រិត pH: លើសពីនេះ អាស៊ីត Citric ក៏មានចំណែកជួយ បង្កើនកម្រិត pH ក្នុងទឹកនោម ផងដែរ ដែលធ្វើឱ្យបរិយាកាសក្នុងទឹកនោមមិនអំណោយផលដល់ការកកើត និងលូតលាស់នៃក្រួស។
ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមផ្លែទំពាំងបាយជូរទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពតម្រងនោមឱ្យនៅតែរឹងមាំ!
ចំណុចសម្គាល់
ខ្លឹមសារអត្ថបទនេះ គ្រាន់តែជាដំណឹងប៉ុណ្ណោះ! ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខសភាពមិនប្រក្រតី ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីទទួលបានការព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)