ផ្លែត្របែក គឺជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏អស្ចារ្យ! ទាំង សម្បក និង សាច់ខាងក្នុង សុទ្ធតែមានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។
សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ៖
ផ្លែត្របែកមានផ្ទុកនូវ ប្រូតេអ៊ីន ច្រើន រួមជាមួយនឹងវីតាមីនដ៏ចាំបាច់ដូចជា វីតាមីន C, D, E, K និងជាពិសេសគឺ ពពួកជាតិហ្វៃប៊ឺ (ជាតិសរសៃ) ដ៏សម្បូរបែប។
បើគិតតាមទម្ងន់ត្រឹម ១០០ ក្រាម ផ្លែត្របែកមួយផ្លែផ្តល់នូវ៖
- ប្រូតេអ៊ីន៖ ២,៦ ក្រាម
- ជាតិហ្វៃប៊ឺ៖ ៥,៤ ក្រាម
- រ៉ែប៉ូតាស្យូម៖ ៤៥៨ មិល្លីក្រាម
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព៖
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ផ្លែឈើនេះក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ក្នុងការ ជួយពង្រឹងការលូតលាស់កោសិកាសាច់ដុំ និង ជួយដល់សុខភាពសរសៃឈាម ផងដែរ។
ការប្រុងប្រយ័ត្នក្នុងការបរិភោគ៖
ទោះបីជាផ្លែត្របែកមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ដោយ អ្នកគួរតែបរិភោគក្នុងកម្រិតសមរម្យ។ ដោយសារតែវាមាន ជាតិសរសៃច្រើន ពេក ដែលអាចពិបាកដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារក្នុងការរំលាយ ដូច្នេះ ការញ៉ាំច្រើនហួសកំណត់ អាចបង្កជាអាការៈ ចុកពោះ បាន។
ចំណុចសម្គាល់
ខ្លឹមសារអត្ថបទនេះ គ្រាន់តែជាដំណឹងប៉ុណ្ណោះ! ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខសភាពមិនប្រក្រតី ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីទទួលបានការព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)