ស្លឹកយ៉ាណាង គឺជាឱសថបុរាណ និងជាអាហារដ៏សំខាន់មួយនៅក្នុងរបបអាហាររបស់អាស៊ីអាគ្នេយ៍។ ទោះបីជាជាបន្លែដែលងាយរក និងសាមញ្ញក្តី ស្លឹកយ៉ាណាងបានលាក់បំពួននូវ គុណប្រយោជន៍សុខភាពយ៉ាងសម្បូរបែប ដែលធ្វើឲ្យវាជាជម្រើសដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ការថែទាំសុខភាពបែបធម្មជាតិ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏គួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើលទាំង ៥ របស់យ៉ាណាង
១. ទប់ស្កាត់ជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ (ទឹកនោមផ្អែម និងមហារីក)
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ៖ ទឹកយ៉ាណាង (ទាំងស្ងោរ ឬច្របាច់ត្រជាក់—អាចលាយជាមួយស្លឹកត្នោត) ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ វាស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកមាន ជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
- ប្រឆាំងមហារីក និងរឹតបន្តឹងស្បែក៖ យ៉ាណាងមានសារធាតុ ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ខ្ពស់ ដែលជួយ រឹតបន្តឹងស្បែក និងការពារកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។ នេះជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃ ជំងឺមហារីក។
២. ភ្នាក់ងារបន្សាបជាតិពុល និងកាត់បន្ថយកម្ដៅ
- ប្រសិទ្ធភាពត្រជាក់ និងបន្សាបជាតិពុល៖ យ៉ាណាងមានឥទ្ធិពល ត្រជាក់ ដល់រាងកាយ។ វាជួយ បន្សាបជាតិពុល ដែលកកស្ទះក្នុងខ្លួន និងកាត់បន្ថយកម្ដៅខ្លាំងនៃ គ្រុនក្តៅ តាមបែបធម្មជាតិ។
៣. ពង្រឹងភាពស៊ាំ ភ្នែក និងធ្មេញ
- ប្រភពវីតាមីន A និង C: យ៉ាណាងសម្បូរទៅដោយ វីតាមីន A ដែលជួយ ចិញ្ចឹមភ្នែក និង ធ្មេញ ឲ្យមានសុខភាពល្អ។ វីតាមីន C ជួយពង្រឹងភាពស៊ាំ និងជាវិធានការការពារដ៏ល្អប្រឆាំងនឹង ជំងឺផ្តាសាយ។
៤. ជំនួយដល់ការដកដង្ហើម និងជំងឺហឺត
- យ៉ាណាងជួយកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃ ជំងឺហឺត ចំពោះអ្នកដែលមានអាឡែស៊ី ដោយជួយឲ្យពួកគេ ដកដង្ហើមបានស្រួល និងកាត់បន្ថយការរលាកនៅតាមផ្លូវដង្ហើម។
សារដាស់តឿន! ក្រុមមនុស្សដែលមិនគួរញ៉ាំយ៉ាណាងច្រើនពេក
ថ្វីត្បិតតែអត្ថប្រយោជន៍របស់យ៉ាណាងមានច្រើនក្តី ក៏មានក្រុមមនុស្សមួយចំនួនគួរប្រុងប្រយ័ត្នផងដែរ។
អ្នកមិនគួរទទួលទានយ៉ាណាងច្រើនពេក ឬយូរពេកឡើយ បើអ្នកមានអាការៈដូចខាងក្រោម៖
- ជំងឺផ្តាសាយ
- សម្ពាធឈាមទាប
- ភាពស្លេកស្លាំង (កង្វះឈាមក្រហម)
- អស់កម្លាំងរ៉ាំរ៉ៃ
មូលហេតុគឺដោយសារតែប្រសិទ្ធភាពត្រជាក់ខ្លាំងរបស់វា អាចធ្វើឲ្យ ភាពស្លេកស្លាំង និង អស់កម្លាំង កាន់តែអាក្រក់ទៅៗ។ ដូច្នេះ គួរពិគ្រោះជាមួយអ្នកជំនាញសុខភាពមុននឹងប្រើប្រាស់ជាប្រចាំ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)