ដំឡូងជ្វា មានឱជារសឆ្ងាញ់ ហើយសម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ យ៉ាងសម្បូរបែប ដែលជាសារធាតុសំខាន់ផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងទូលំទូលាយដល់សុខភាពរាងកាយទាំងមូល។ ការបន្ថែមដំឡូងជ្វាទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាការវិនិយោគដ៏ឈ្លាសវៃសម្រាប់សុខភាពរឹងមាំរបស់អ្នក។
គុណប្រយោជន៍ដំឡូងជ្វាដែលអ្នកមិនគួរមើលរំលង
ដំឡូងជ្វាមានសមត្ថភាពការពារ និងជួយទ្រទ្រង់ដល់សរីរាង្គសំខាន់ៗជាច្រើន៖
- ជំនួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ជាតិសរសៃខ្ពស់ជួយដល់សុខភាព ក្រពះ, ពោះវៀន និង ថ្លើម ដោយជួយជំរុញចលនាពោះវៀន និងសម្អាតកាកសំណល់។ (ដំឡូងជ្វា ១០០ ក្រាម មានជាតិសរសៃ ៣ ក្រាម)
- ការពារជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ (បេះដូង និងមហារីក): សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងដំឡូងជ្វា ជួយ ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក និង ជំងឺបេះដូង។
- កាត់បន្ថយកូឡេស្ដេរ៉ូល៖ ការទទួលទានដំឡូងជ្វាជាប្រចាំ ជួយ កាត់បន្ថយកូលេស្ដេរ៉ូលអាក្រក់ នៅក្នុងឈាម។
- ការពារជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២៖ ទោះបីជាមានរសជាតិផ្អែមក្តី ដំឡូងជ្វាជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ ដោយសារជាតិសរសៃរបស់វា ដូច្នេះវាអាចជួយ ការពារពីជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ បានផងដែរ។
សេចក្ដីសន្និដ្ឋាន
ការញ៉ាំដំឡូងជ្វាជាប្រចាំក្នុងបរិមាណសមស្រប គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏សាមញ្ញមួយដែលអាចជួយឲ្យសុខភាពរបស់អ្នក រឹងមាំល្អ ពីខាងក្នុងទៅខាងក្រៅ។
តើអ្នកចូលចិត្តទទួលទានដំឡូងជ្វាដោយរបៀបណាជាងគេ?
(ប្រភព៖ បរទេស)