ផ្លែល្ហុង មិនត្រឹមតែមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជាប្រភពនៃវីតាមីន សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងអង់ស៊ីមដ៏មានឥទ្ធិពលបំផុតសម្រាប់សុខភាពរាងកាយ និងសម្រស់។ ការទទួលទានល្ហុងជាប្រចាំ គឺជាការវិនិយោគដ៏ឈ្លាសវៃលើសុខភាពរបស់អ្នក!
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗទាំង ៥ របស់ផ្លែល្ហុង៖
១. ជំនួយការរំលាយអាហារដ៏អស្ចារ្យ
ល្ហុងត្រូវបានគេទទួលស្គាល់យ៉ាងខ្លាំងចំពោះសមត្ថភាពក្នុងការជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
- អង់ស៊ីម Papain: ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកអង់ស៊ីមដ៏សំខាន់មួយឈ្មោះថា Papain ដែលមានមុខងារជួយ បំបែកប្រូតេអ៊ីន នៅក្នុងអាហារដែលយើងទទួលទាន។ នេះជួយសម្រួលដល់ដំណើរការរំលាយអាហារទាំងមូល និងកាត់បន្ថយបញ្ហា ហើមពោះ ឬពិបាករំលាយអាហារ។
- កម្ចាត់ទល់លាមក: ល្ហុងសម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដែលជួយបង្កើនចលនារបស់ពោះវៀន និង កាត់បន្ថយការទល់លាមក បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
២. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ល្ហុងគឺជាឃ្លាំងស្តុកវីតាមីនដែលរាងកាយត្រូវការ ដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺ។
- វីតាមីន C ខ្ពស់: ល្ហុងតូចមួយអាចផ្តល់ វីតាមីន C លើសពី ១០០% នៃតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ វីតាមីន C ដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ការពាររាងកាយពីការឆ្លងមេរោគ និងផ្តាសាយ។
- វីតាមីន A: វីតាមីន A ក៏មានតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរក្សាមុខងារត្រឹមត្រូវនៃប្រព័ន្ធការពាររាងកាយផងដែរ។
៣. ការពារបេះដូង និងកាត់បន្ថយការរលាក
- ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជា Lycopene និង Carotenoids ដែលមាននៅក្នុងល្ហុងទុំ ជួយ កាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ (LDL) និងទប់ទល់នឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី។
- កាត់បន្ថយការរលាក: លក្ខណៈសម្បត្តិ ប្រឆាំងនឹងការរលាក ដ៏ខ្លាំងក្លាជួយកាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃនៅក្នុងរាងកាយ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន រួមទាំងជំងឺបេះដូងផងដែរ។
៤. ថែរក្សាសុខភាពស្បែក និងពន្យារភាពចាស់
ល្ហុងមិនត្រឹមតែមានប្រយោជន៍ពេលបរិភោគទេ ថែមទាំងប្រើខាងក្រៅដើម្បីលាបលើស្បែកក៏បាន។
- ប្រឆាំងភាពចាស់: វីតាមីន C និង Lycopene ជួយ ការពារស្បែកពីការខូចខាត ដោយសារពន្លឺថ្ងៃ និងការខូចខាតកោសិកាដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃ ស្នាមជ្រីវជ្រួញ និងភាពចាស់។
- ជួយបន្តឹងស្បែក: Papain ក៏ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាសារធាតុជួយ បណ្តេញកោសិកាស្បែកងាប់ ធ្វើឲ្យស្បែកភ្លឺថ្លា និងទន់រលោង។
៥. ជំនួយដល់ការសម្រកទម្ងន់
- កាឡូរីទាប និងជាតិសរសៃខ្ពស់: ល្ហុងមាន កាឡូរីទាប ហើយសម្បូរជាតិសរសៃ ដែលជួយឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយដល់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់បានយ៉ាងល្អ។
គន្លឹះ: មិនថាអ្នកចូលចិត្ត ល្ហុងទុំ (សម្រាប់អាហារសម្រន់ ឬបង្អែម) ឬ ល្ហុងខ្ចី (សម្រាប់ញ៉ាំជាសាលាដ) ផ្លែឈើនេះនៅតែបន្តផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ច្រើនលើសលប់។ ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមល្ហុងទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក!
(ប្រភព៖ បរទេស)