តើអ្នកធ្លាប់គិតទេថា ត្រឹមតែទឹកក្រូចច្របាច់ស្រស់មួយកែវរៀងរាល់ថ្ងៃ អាចក្លាយជាខែលការពារដ៏រឹងមាំសម្រាប់សរីរាង្គសំខាន់បំផុតពីរក្នុងរាងកាយរបស់អ្នក? ផ្លែក្រូចមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងផ្តល់ភាពស្រស់ស្រាយប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាឃ្លាំងផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមពិសេស ដែលមានឥទ្ធិពលផ្ទាល់ទៅលើសុខភាព បេះដូង និង តម្រងនោម របស់យើង។
១. មិត្តដ៏ល្អបំផុតរបស់បេះដូង៖ ការពារសរសៃឈាមឲ្យរឹងមាំ
សុខភាពបេះដូងជារឿងសំខាន់បំផុត ហើយទឹកក្រូចស្រស់មានយន្តការដ៏អស្ចារ្យក្នុងការថែរក្សាវា៖
- សារធាតុ Hesperidin (ហែសភើរីឌីន): នេះគឺជាសារធាតុ Flavonoid ដ៏សំខាន់ដែលសម្បូរបំផុតក្នុងផ្លែក្រូច។ Hesperidin ត្រូវបានគេសិក្សាឃើញថា ជួយពង្រឹងសុខភាពនៃជញ្ជាំងសរសៃឈាម កាត់បន្ថយការរលាក និងការពារការកកស្ទះសរសៃឈាម។
- បញ្ចុះសម្ពាធឈាម និងកូឡេស្តេរ៉ុល: ការទទួលទានទឹកក្រូចជាប្រចាំ អាចជួយ បញ្ចុះសម្ពាធឈាមខ្ពស់ និងបន្ថយកម្រិតខ្លាញ់អាក្រក់ (LDL Cholesterol) ក្នុងឈាម។ ការថែរក្សាកម្រិតទាំងនេះឲ្យនៅក្នុងស្ថានភាពល្អ គឺជាគន្លឹះដ៏មានប្រសិទ្ធភាពបំផុតក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងគាំងបេះដូង។
- ប៉ូតាស្យូម: ទឹកក្រូចជាប្រភពនៃសារធាតុ ប៉ូតាស្យូម ដែលដើរតួសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងចង្វាក់បេះដូង និងរក្សាលំនឹងជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ។
២. ការពារក្រួសក្នុងតម្រងនោម៖ លាងសម្អាតដោយធម្មជាតិ
តម្រងនោមគឺជាសរីរាង្គច្រោះជាតិពុលដ៏សំខាន់។ ក្រួសក្នុងតម្រងនោម គឺជាបញ្ហាឈឺចាប់មួយដែលតែងតែកើតឡើង។ ប៉ុន្តែទឹកក្រូចស្រស់មានយន្តការពិសេសដើម្បីទប់ស្កាត់វា៖
- អាស៊ីតស៊ីទ្រាតខ្ពស់: ទឹកក្រូចច្របាច់ផ្ទុកទៅដោយកម្រិត អាស៊ីតស៊ីទ្រាត ខ្ពស់ដែលជាសមាសធាតុធម្មជាតិ។ អាស៊ីតនេះដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ បង្កើនជាតិ pH របស់ទឹកនោម (ធ្វើឲ្យទឹកនោមមានជាតិអាល់កាឡាំង) និងចងភ្ជាប់នឹងជាតិកាល់ស្យូមមុនពេលវាអាចកកើតជាក្រួស។
- ការជួយបង្កើនជាតិទឹក: តាមរយៈការផឹកទឹកក្រូចស្រស់ អ្នកក៏កំពុងជួយឲ្យតម្រងនោមដំណើរការច្រោះ និងបញ្ចេញជាតិពុលកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព ដោយសារតែរាងកាយទទួលបានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់។
៣. ថាមពលវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ក្រៅពីអត្ថប្រយោជន៍ផ្ទាល់លើបេះដូង និងតម្រងនោម ទឹកក្រូចស្រស់ក៏ជាប្រភពវីតាមីន C ដ៏អស្ចារ្យផងដែរ ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការខូចខាតកោសិកា ដែលជាឫសគល់នៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន។
ចំណាំ៖ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញ
- ត្រូវញ៉ាំ ទឹកក្រូចច្របាច់ស្រស់ ដោយ មិនបន្ថែមស្ករ ឬទឹកដោះគោ ដើម្បីចៀសវាងការកើនឡើងជាតិស្ករ និងកាឡូរីដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
- ទោះបីជាល្អមែន តែការទទួលទានគួរតែក្នុងបរិមាណសមរម្យ។ ការផឹកច្រើនជ្រុលពេកក៏អាចផ្តល់ជាតិស្ករធម្មជាតិច្រើនទៅដល់រាងកាយដែរ។
សរុបមក: គ្រាន់តែបន្ថែមទឹកក្រូចស្រស់មួយកែវទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាជំហានដ៏សាមញ្ញតែមានតម្លៃមិនអាចកាត់ថ្លៃបានក្នុងការវិនិយោគលើសុខភាពបេះដូង និងតម្រងនោមរបស់អ្នក។
(ប្រភព៖ បរទេស)