ផ្លែល្វាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាផ្លែឈើដែលមានជីវជាតិខ្ពស់ និងមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងសម្រាប់ស្ត្រី ជាពិសេសជាប្រភពធម្មជាតិនៃប្រូហ្សេស្តេរ៉ូន ដែលជួយគ្រប់គ្រងតុល្យភាពអ័រម៉ូន កាត់បន្ថយការឈឺសុដន់ និងតឹងណែន និងរក្សាសុដន់ឱ្យតឹងណែន។
ចំពោះស្ត្រីដែលអស់រដូវ ជារឿយៗអតុល្យភាពអ័រម៉ូនអាចបណ្តាលឱ្យកោសិកាក្រពេញ mammary រីកធំ និងបង្កើតជាដុំសាច់តូចៗ ឬដុំពក។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការសិក្សាបានរកឃើញថា ផ្លែល្វាអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកសុដន់ និងរារាំងការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីក។ លើសពីនេះ ផ្លែល្វាខ្ចី ត្រូវបានគេបង្ហាញថា អាចរារាំងកោសិកាមហារីកជាច្រើនប្រភេទ រួមទាំងមហារីកសុដន់ផងដែរ។
ផ្លែល្វាក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលបង្កើនល្បឿននៃភាពចាស់។ សម្រាប់ស្ត្រីដែលមានអាយុលើសពី 40 ឆ្នាំ ការទទួលទានផ្លែល្វាជាប្រចាំមិនត្រឹមតែជួយការពារសុដន់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយពន្យារភាពចាស់ ធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ និងគ្រប់គ្រងទម្ងន់ផងដែរ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)