ផ្សិតភ្លៅមាន់ (Oyster Mushroom) មិនមែនគ្រាន់តែជាគ្រឿងផ្សំដែលផ្តល់រសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាគឺជា អាហារបំប៉នដ៏អស្ចារ្យ ដែលមានឥទ្ធិពលផ្ទាល់ដល់សុខភាពកោសិកា និងឈាមរបស់អ្នក។ ការបរិភោគផ្សិតនេះជាប្រចាំ គឺជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដើម្បីពង្រឹងកម្លាំងកាយ និងការពារខ្លួនអ្នកពីជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ ជាពិសេស ជំងឺមហារីក និង ភាពស្លេកស្លាំង។
នេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់ទាំង ៣ នៃផ្សិតភ្លៅមាន់ ដែលអ្នកគួរដឹង៖
១. ខែលការពារកោសិកា៖ ជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងជំងឺមហារីក
ផ្សិតភ្លៅមាន់មានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការការពាររាងកាយ ដោយសារតែវាផ្ទុកនូវសមាសធាតុសំខាន់បំផុតមួយ៖
- សារធាតុ Beta-glucan: សារធាតុនេះមានលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏អស្ចារ្យដែលជួយ ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងការពារការឆ្លងមេរោគមីក្រុបផ្សេងៗ។
- បន្សាប និងបំផ្លាញមហារីក: Beta-glucan ធ្វើការដោយ ជំរុញកោសិកាឈាមស ឲ្យដំណើរការកាន់តែខ្លាំងក្លា។ កោសិកាឈាមសទាំងនេះអាច ទប់ស្កាត់សារធាតុបរទេស រកឃើញកោសិកាមហារីកដែលកំពុងលូតលាស់ ហើយ បំផ្លាញពួកវាភ្លាមៗ។
- លើសពីនេះ វាជួយ កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូល ដែលជាកត្តារួមផ្សំនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃផ្សេងទៀត។
២. ជំរុញការផលិតឈាមក្រហម៖ ប្រឆាំងភាពស្លេកស្លាំង
សម្រាប់អ្នកដែលមានអាការៈ អស់កម្លាំងល្ហិតល្ហៃ ឬ ភាពស្លេកស្លាំង (កង្វះឈាមក្រហម) ផ្សិតភ្លៅមាន់អាចជាជំនួយធម្មជាតិដ៏ពូកែ៖
- បង្កើនអេម៉ូក្លូប៊ីន (Hemoglobin): ផ្សិតភ្លៅមាន់ជួយ បង្កើនកម្រិតអេម៉ូក្លូប៊ីនក្នុងឈាម ដែលជាសារធាតុសំខាន់សម្រាប់ដឹកជញ្ជូនអុកស៊ីសែន។
- ប្រសិទ្ធភាពកាន់តែខ្ពស់: នៅពេលកម្រិតអេម៉ូក្លូប៊ីនកើនឡើង វាអនុញ្ញាតឲ្យរាងកាយអ្នក ដំណើរការមុខងារបានច្រើនជាងធម្មតា។ ដូច្នេះសុខភាពទូទៅរបស់អ្នកនឹងប្រសើរឡើង កាត់បន្ថយអាការៈវិលមុខ និងបង្កើនភាពរឹងមាំ។
៣. ប្រភពថាមពលដ៏ប្រសើរ៖ ស្តារកម្លាំងយ៉ាងឆាប់រហ័ស
ផ្សិតភ្លៅមាន់ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាប្រភពថាមពលធម្មជាតិដ៏ល្អបំផុត៖
- បង្កើនថាមពល: ផ្សិតនេះជួយ បង្កើនកម្រិតថាមពល នៅក្នុងខ្លួនមនុស្សគ្រប់រូប មិនថាអ្នកជាអត្តពលិក ឬបុគ្គលិកការិយាល័យនោះទេ។
- ស្តារកម្លាំង: វាជាមធ្យោបាយដ៏ល្អក្នុងការ បង្កើន និងស្តារថាមពលឡើងវិញ យ៉ាងឆាប់រហ័ស បន្ទាប់ពីការធ្វើលំហាត់ប្រាណ ឬសកម្មភាពនឿយហត់។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន: ការបន្ថែម ផ្សិតភ្លៅមាន់ ទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាការសម្រេចចិត្តដ៏ឆ្លាតវៃបំផុត។ អ្នកនឹងទទួលបានទាំងការការពារដ៏រឹងមាំពីជំងឺមហារីក និងការកើនឡើងកម្លាំងកាយពីគ្រាប់ឈាមក្រហមដែលមានសុខភាពល្អ។ ដូច្នេះហើយ សូមបរិភោគផ្សិតភ្លៅមាន់ឲ្យបានច្រើន!
(ប្រភព៖ បរទេស)