តើអ្នកធ្លាប់ជាមនុស្សម្នាក់ដែល បោះចោលស៊ុតលឿង ដោយសារតែខ្លាចជាតិខ្លាញ់ឬ កូលេស្តេរ៉ូល ដែរឬទេ? បើដូច្នេះមែន អ្នកកំពុងតែបាត់បង់ឱកាសដ៏ធំមួយក្នុងការទទួលយកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃបំផុត!
មនុស្សភាគច្រើនយល់ច្រឡំថា ការបរិភោគស៊ុតលឿងនឹងធ្វើឲ្យកូលេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមកើនឡើង។ ប៉ុន្តែការពិតគឺថា៖
១. កូលេស្តេរ៉ូលក្នុងស៊ុត មិនដូចកូលេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមឡើយ
- កូលេស្តេរ៉ូលនៅក្នុងស៊ុត គឺខុសពី កូលេស្តេរ៉ូលក្នុងឈាម (Blood Cholesterol)។
- ចំពោះមនុស្សដែលមានសុខភាពល្អធម្មតា ការទទួលទានកូលេស្តេរ៉ូលតាមរយៈអាហារមិនប៉ះពាល់ដោយផ្ទាល់ដល់កម្រិតកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ (LDL) ក្នុងឈាមខ្លាំងនោះទេ។ ផ្ទុយទៅវិញ ជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត និងខ្លាញ់បំលែង ទេដែលមានឥទ្ធិពលខ្លាំងជាង។
២. ស៊ុតលឿងសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម
ការចោលស៊ុតលឿងគឺស្មើនឹងការ ខ្ជះខ្ជាយធនធានអាហារូបត្ថម្ភដ៏មានតម្លៃ ព្រោះស៊ុតលឿងផ្ទុកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលស៊ុតសមិនមាន៖
អត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗ | តួនាទីសម្រាប់សុខភាព |
---|---|
ប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់ | ស៊ុតលឿងផ្ទុកនូវប្រូតេអ៊ីនសំខាន់ៗដែលរាងកាយងាយស្រូបយក និងយកទៅប្រើប្រាស់សម្រាប់ការកសាងសាច់ដុំ។ |
សារធាតុ Lecithin (លេស៊ីទីន) | ជាសារធាតុដ៏ពិសេសដែលជួយ គ្រប់គ្រងជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម និងមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ សុខភាពខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ។ |
វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ | ស៊ុតលឿងសម្បូរដោយវីតាមីនសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន A, D, E, K, និងវីតាមីន B ស្មុគស្មាញ រួមទាំងជាតិ Choline ដែលជួយទ្រទ្រង់មុខងារខួរក្បាល។ |
៣. ការណែនាំសម្រាប់ការទទួលទានប្រចាំថ្ងៃ
ប្រសិនបើអ្នកមានសុខភាពល្អធម្មតា (មិនមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃធ្ងន់ធ្ងរដូចជាខ្លាញ់ក្នុងឈាម ឬបេះដូង) ការទទួលទានស៊ុតទាំងមូល៖
ត្រឹម ១ ទៅ ២ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃ គឺជាទម្លាប់សុខភាពដ៏ល្អបំផុត និងមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់រាងកាយរបស់អ្នក!
ដូច្នេះ ចាប់ពីពេលនេះទៅ គួរណាស់តែទទួលទានស៊ុតទាំងមូល! តើអ្នកនឹងឈប់ចោលស៊ុតលឿងហើយឬនៅ?
(ប្រភព៖ បរទេស)