ក្រោយពីទទួលទានអាហារឆ្ងាញ់ៗរួច តើអ្នកធ្លាប់មានអារម្មណ៍ ណែនពោះ ហើមពោះ ឬធ្ងន់ខ្លួន ដែរឬទេ? បើដូច្នេះមែន ផ្លែម្នាស់អាចជាដំណោះស្រាយដ៏អស្ចារ្យ!
ការបរិភោគ ផ្លែម្នាស់ បន្ទាប់ពីទទួលទានអាហាររួច មិនត្រឹមតែជាបង្អែមដ៏ឆ្ងាញ់ទេ តែវាជាទម្លាប់ដ៏មានប្រយោជន៍ដែលជួយ ពន្លឿន និងសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ របស់អ្នកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
១. មេកានិចដ៏អស្ចារ្យ៖ អង់ស៊ីម Bromelain
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ធំធេងបំផុតរបស់ម្នាស់គឺស្ថិតនៅក្នុងសមាសធាតុដ៏ពិសេសមួយគឺ អង់ស៊ីម Bromelain។ ម្នាស់គឺជាប្រភពអាហារតែមួយគត់ដែលគេស្គាល់ថាមានផ្ទុកអង់ស៊ីមរំលាយអាហារដ៏ខ្លាំងក្លានេះ។
- បំបែកប្រូតេអ៊ីន៖ ពេលអ្នកបរិភោគសាច់ ឬអាហារដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ Bromelain ជួយ បំបែកម៉ូលេគុលប្រូតេអ៊ីន ទៅជាបំណែកតូចៗ (អាស៊ីតអាមីណូ) ដែលធ្វើឱ្យពោះវៀនតូចរបស់អ្នកអាចស្រូបយកបានកាន់តែងាយស្រួល។ នេះហើយជាមូលហេតុដែលម្នាស់ត្រូវបានគេប្រើដើម្បីជួយបន្ទន់សាច់។
- បំបាត់អាការៈហើមពោះ: ការពន្លឿនការបំបែកអាហារដោយ Bromelain ជួយកាត់បន្ថយពេលវេលាដែលអាហារនៅសល់ក្នុងក្រពះ។ នេះកាត់បន្ថយការផលិតឧស្ម័ន ដែលជាមូលហេតុនៃការ ហើមពោះ ណែនពោះ ឬចង្អោរ ក្រោយពេលបរិភោគ។
២. ជំនួយដល់សុខភាពពោះវៀន និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
បន្ថែមពីលើ Bromelain ជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងម្នាស់ក៏មានឥទ្ធិពលវិជ្ជមានទៅលើពោះវៀនផងដែរ៖
- បង្កើនជាតិសរសៃ: ម្នាស់មានទាំងជាតិសរសៃរលាយ និងមិនរលាយ ដែលជួយ សម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន ការពារការទល់លាមក និងជួយដល់ការបង្កើតលាមកឱ្យមានសភាពធម្មតា។
- គាំទ្រដល់បាក់តេរីល្អ: តាមការសិក្សាមួយចំនួន ទឹកម្នាស់អាចជួយបង្កើន មុខងារ Prebiotic ដែលជួយជំរុញដល់ការលូតលាស់នៃ បាក់តេរីល្អ (Probiotics) ក្នុងពោះវៀន ដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារទាំងមូល។
៣. ប្រឆាំងការរលាក និងស្តាររាងកាយ
ការបរិភោគម្នាស់ជាប្រចាំ ជាពិសេសក្រោយពេលបរិភោគ ផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ដែលទាក់ទងនឹងការរលាក៖
- ប្រឆាំងការរលាករ៉ាំរ៉ៃ: Bromelain មានលក្ខណៈសម្បត្តិ ប្រឆាំងការរលាក ដ៏ខ្លាំងក្លា ដែលអាចជួយបន្ថយការឈឺចាប់ និងហើមសន្លាក់សម្រាប់អ្នកមានជំងឺរលាកសន្លាក់។
- សម្បូរដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: ម្នាស់សម្បូរដោយ វីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងទៀត (ដូចជា Flavonoids) ដែលជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាតដែលបង្កឡើងដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី។
របៀបបន្ថែមម្នាស់ទៅក្នុងទម្លាប់ប្រចាំថ្ងៃ
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍អតិបរមា ចូរជ្រើសរើស ម្នាស់ស្រស់ ឬទឹកម្នាស់ស្រស់ដោយគ្មានជាតិស្ករបន្ថែម។ វិធីដ៏សាមញ្ញបំផុតគឺ៖
- ញ៉ាំមួយចំណិតតូច: ញ៉ាំម្នាស់មួយចំណិតតូច បន្ទាប់ពីអាហារសំខាន់ (ជាពិសេសអាហារពេលល្ងាច)។
- លាយជាមួយសាឡាដផ្លែឈើ៖ លាយម្នាស់ជាមួយផ្លែឈើដទៃទៀត ដើម្បីទទួលបានបង្អែមដ៏ល្អសម្រាប់ក្រពះ។
ចំណាំ៖ ដោយសារម្នាស់មានលក្ខណៈជាអាស៊ីត អ្នកដែលមានបញ្ហា ច្រាលអាស៊ីត ឬដំបៅក្រពះ គួរតែបរិភោគក្នុងកម្រិតមធ្យម ឬពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជាមុន។
តើអ្នកបានត្រៀមខ្លួនរួចហើយឬនៅ ដើម្បីប្រែក្លាយពេលញ៉ាំបង្អែមរបស់អ្នកឱ្យក្លាយជាឱកាសដើម្បីទទួលបានសុខភាពរំលាយអាហារដ៏ប្រសើរ?
(ប្រភពពី៖ បរទេស)