ការទទួលទាន ពោតបារាំងស្រស់ មិនត្រឹមតែផ្តល់នូវរសជាតិប្លែកប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នកផងដែរ។ តើអ្នកដឹងទេថា ការញ៉ាំពោតបារាំងឆៅៗ គឺអាចរក្សាបាននូវគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលកម្ដៅមិនអាចបំផ្លាញបាន?
អត្ថប្រយោជន៍ពិសេសៗនៃការទទួលទានពោតបារាំងស្រស់
- ជំនួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ពោតបារាំងស្រស់មានផ្ទុកនូវ អង់ស៊ីមធម្មជាតិ និង ជាតិសរសៃពេញលេញ ដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងធ្វើឱ្យចលនាពោះវៀនដំណើរការល្អ។ វាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់ការ បន្សាបជាតិពុល ក្នុងរាងកាយ។
- ជំនួយដល់ការសម្រកទម្ងន់៖ ដោយសារតែវាមានជាតិសរសៃខ្ពស់ វាជួយឱ្យអ្នក ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់ប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព។
- សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម៖ ពោតបារាំងស្រស់ផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម យ៉ាងច្រើន ដែលជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី និងការពារកោសិកាពីការខូចខាត។
រសជាតិប្លែកពិសា
ពោតបារាំងស្រស់មានរសជាតិប្លែកមាត់ គឺមានជាតិ ចត់តិចៗ និង ស្រួយឆ្ងាញ់។ សាច់របស់វាមានក្លិនឈ្ងុយ ដែលអាចនឹងប្លែកសម្រាប់អ្នកមិនធ្លាប់ញ៉ាំ ប៉ុន្តែវាផ្តល់នូវអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ។ អ្នកអាចទទួលទានវាជាមួយទឹកម្ទេស ឬបន្ថែមវាទៅក្នុងសាឡាដដើម្បីបង្កើនរសជាតិឱ្យកាន់តែពិសេស។
ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នកចង់បានសុខភាពល្អ និងបទពិសោធញ៉ាំថ្មីប្លែក សូមសាកល្បងបន្ថែមពោតបារាំងស្រស់ទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។ តើអ្នកត្រៀមខ្លួនហើយឬនៅដើម្បីសាកល្បង?