ត្រីទីឡាព្យ៉ាជាប្រភេទត្រីទឹកសាបដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ងាយរកទិញ និងសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើនសម្រាប់សុខភាព។ ក្រៅពីជំនួយដល់កម្លាំងសាច់ដុំ ត្រីនេះក៏អាចជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងការពារជំងឺបេះដូងបានផងដែរ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពពិសេសរបស់ត្រីទីឡាព្យ៉ា
- ជួយបេះដូង និងគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម៖ ត្រីទីឡាព្យ៉ាមានផ្ទុកសារធាតុ ប៉ូតាស្យូម ដែលជួយរក្សាតុល្យភាពជាតិអំបិលក្នុងរាងកាយ និងកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់។ វាក៏មានផ្ទុក អូមេហ្គា 3 ដែលជួយបន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
- ចិញ្ចឹមខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធប្រសាទ៖ ត្រីនេះជាប្រភពដ៏ល្អនៃ វីតាមីន B12 និង ផូស្វ័រ ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការចងចាំ និងមុខងារនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទទាំងមូល។
- ជំនួយដល់សាច់ដុំ និងឆ្អឹង៖ ត្រីទីឡាព្យ៉ាមាន ប្រូតេអ៊ីន ខ្ពស់ ហើយមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដូច្នេះវាល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់កសាងសាច់ដុំ និងគ្រប់គ្រងទម្ងន់។ វាក៏សម្បូរទៅដោយ កាល់ស្យូម និង ផូស្វ័រ ដែលជួយពង្រឹងឆ្អឹង និងធ្មេញ ព្រមទាំងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង។
វិធីទទួលទានដើម្បីសុខភាពល្អ
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញពីត្រីទីឡាព្យ៉ា អ្នកគួរជៀសវាងការចៀន ដែលអាចបន្ថែមជាតិខ្លាញ់ និងកាឡូរីច្រើន។ ផ្ទុយទៅវិញ អ្នកអាចសាកល្បងវិធីចម្អិនដែលមានសុខភាពល្អជាងនេះ៖
- ស៊ុបត្រីទីឡាព្យ៉ា: មានរសជាតិឆ្ងាញ់ ហិរ និងជូរ ហើយមានកាឡូរីទាប។
- ត្រីទីឡាព្យ៉ាចំហុយ: អាចចំហុយជាមួយក្រូចឆ្មារដើម្បីបន្ថែមរសជាតិ និងវីតាមីន C ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។
- ត្រីទីឡាព្យ៉ាដុត: ញ៉ាំជាមួយបន្លែស្រស់ៗ ដើម្បីបន្ថែមជាតិសរសៃ។
- ត្រីទីឡាព្យ៉ាស្ងោរអំបិល: ជាវិធីចម្អិនបែបបុរាណដែលរក្សាទុកនូវគុណប្រយោជន៍ទាំងអស់របស់ត្រី។
ការបន្ថែមត្រីទីឡាព្យ៉ាទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក អាចជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាពទាំងមូល។ តើអ្នកនឹងសាកល្បងវិធីចម្អិនមួយណាដែរ?