ក្នុងយុគសម័យដែលសុខភាពក្លាយជាអាទិភាពចម្បង ការពារខ្លួនពីបាក់តេរី និងមេរោគគឺជាការចាំបាច់បំផុត។ ក្រៅពីការលាងដៃ និងការថែរក្សាអនាម័យខ្លួនប្រាណ តើអ្នកដឹងទេថា ការផឹកតែមួយចំនួនក៏អាចជួយដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់អ្នកបានដែរ? តែទាំង ៥ ប្រភេទខាងក្រោមនេះមិនត្រឹមតែជួយបន្ធូរអារម្មណ៍ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាភេសជ្ជៈដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នកផងដែរ។
១. តែបៃតង
តែបៃតងសម្បូរទៅដោយសារធាតុ Catechins ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ វាមានសមត្ថភាពជួយទប់ស្កាត់ការលូតលាស់របស់បាក់តេរី និងមេរោគមួយចំនួន។ ការផឹកតែបៃតងជាប្រចាំអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគ។
២. តែខ្ញី
ខ្ញីត្រូវបានគេស្គាល់ជាយូរមកហើយថាជាឱសថធម្មជាតិសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺផ្សេងៗ។ តែខ្ញីមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាក និងប្រឆាំងមេរោគ។ ការផឹកវាក្តៅៗនៅពេលព្រឹក ឬពេលល្ងាចអាចជួយបន្ធូរអារម្មណ៍, កាត់បន្ថយការចង្អោរ និងជួយសម្រួលផ្លូវដង្ហើមនៅពេលផ្តាសាយ។
៣. តែជីរអង្កាម (Peppermint)
ក្លិនក្រអូបរបស់តែជីរអង្កាមអាចជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ។ តែប្រភេទនេះមានសារធាតុប្រឆាំងបាក់តេរីធម្មជាតិ ដែលអាចជួយការពារប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងបំពង់ក។ វាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាអាហារមិនរំលាយ ឬឈឺបំពង់ក។
៤. តែរមៀត
រមៀតមានសារធាតុ Curcumin ដែលមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការប្រឆាំងការរលាក និងមេរោគ។ ការផឹកតែរមៀតអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃក្នុងខ្លួន និងជួយដល់សុខភាពថ្លើម។ ដើម្បីបង្កើនការស្រូបយក អ្នកអាចបន្ថែមម្រេចខ្មៅបន្តិចពេលធ្វើតែរមៀត។
៥. តែផ្កាកុលាប (Rosehip Tea)
តែនេះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់បំផុតសម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ វីតាមីន C ជួយជំរុញការផលិតកោសិកាឈាមស ដែលជាកោសិកាដ៏សំខាន់ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងមេរោគ។
ការបញ្ចូលតែទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាវិធីដ៏ងាយស្រួល និងមានប្រសិទ្ធភាពដើម្បីការពារសុខភាពរបស់អ្នកពីខាងក្នុង។ ជ្រើសរើសប្រភេទតែដែលអ្នកចូលចិត្ត ហើយចាប់ផ្តើមពីពេលនេះទៅ!