តើអ្នកធ្លាប់បានឮផ្លែឈើម្យ៉ាងឈ្មោះ «សេដា» ឬ «ផ្លែស៊ុត» ដែរឬទេ? ផ្លែឈើនេះមានរូបរាង និងរសជាតិពិសេសប្លែកពីផ្លែឈើដទៃ។ វាមានវាយនភាពទន់ល្មើយដូចស៊ុតលឿងឆ្អិនលាយជាមួយក្លិនឈ្ងុយដូចដំឡូងជ្វា។ ក្រៅពីរសជាតិប្លែក វាថែមទាំងសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដែលផ្តល់ប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទៀតផង។
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យរបស់ផ្លែសេដា
- សម្បូរវីតាមីន A: ផ្លែសេដាជាប្រភពវីតាមីន A ដ៏ល្អបំផុត ដែលជួយបំប៉នភ្នែក, ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងធ្វើឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ។
- ផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: វាមានផ្ទុកសារធាតុ beta-carotene ដែលជួយការពារកោសិកាក្នុងរាងកាយពីការខូចខាតដែលបង្កឡើងដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី (Free Radicals) និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ។
- ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង: ផ្លែសេដាមានប៉ូតាស្យូម ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងរក្សាចង្វាក់បេះដូងឱ្យដំណើរការប្រក្រតី។
- ជួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ: វាសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដែលជួយជំរុញចលនាពោះវៀន, បង្កើនប្រសិទ្ធភាពរំលាយអាហារ និងការពារការទល់លាមក។
- គ្រប់គ្រងទម្ងន់: ដោយសារតែវាមានជាតិខ្លាញ់ទាប និងជាតិសរសៃខ្ពស់ ផ្លែសេដាជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ដែលល្អសម្រាប់អ្នកដែលកំពុងសម្រកទម្ងន់។
ផ្លែសេដា មិនត្រឹមតែផ្តល់រសជាតិប្លែកនោះទេ តែថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពយ៉ាងពេញលេញ។ លើកក្រោយបើឃើញវា សូមកុំភ្លេចសាកល្បងរសជាតិប្លែកនេះ ដើម្បីទទួលបានទាំងរសជាតិឆ្ងាញ់ និងសុខភាពល្អ៕