ពោតបារាំងជាបន្លែដែលមានតម្លៃថោក និងងាយស្រួលរក ប៉ុន្តែវាមានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យដែលមនុស្សភាគច្រើននឹកស្មានមិនដល់ ជាពិសេសក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ សម្រាប់ជនជាតិជប៉ុនវិញ ពោតបារាំងត្រូវបានចាត់ទុកជា “យិនស៊ិនបៃតង” ដែលជាអាថ៌កំបាំងមួយនៃអាយុវែងរបស់ពួកគេ។
លក្ខណៈសម្បត្តិពិសេសរបស់ពោតបារាំង
- ជួយសម្អាតជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម: យោងតាម Healthline, ទឹករំអិលស្អិតៗនៅក្នុងពោតបារាំងអាចចាប់យកកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងពេលរំលាយអាហារ ហើយជួយឱ្យរាងកាយបញ្ចេញវាតាមលាមកវិញ ជំនួសឱ្យការស្រូបយកចូលទៅក្នុងខ្លួន។ នេះជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងពង្រឹងសុខភាពបេះដូង។
- គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ: ជាតិសរសៃដែលមានក្នុងពោតបារាំងជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ធ្វើឱ្យវាជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
- ផ្តល់វីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់: ពោតបារាំង ១០០ ក្រាម មានកាឡូរីទាបត្រឹមតែ ៣៣ ប៉ុណ្ណោះ ប៉ុន្តែផ្តល់វីតាមីន C, វីតាមីន K1, ហ្វូឡាត (Folate) និងម៉ាញ៉េស្យូមយ៉ាងច្រើន។
- ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ: ជាតិហ្វូឡាត (Folate) ខ្ពស់ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃភាពមិនប្រក្រតីនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទរបស់ទារក។
- ការពារជំងឺមហារីក: ការសិក្សាបង្ហាញថា សារធាតុ lectin នៅក្នុងពោតបារាំងអាចរារាំងការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីកសុដន់។
វិធីធ្វើម្ហូបពោតបារាំងបែបជប៉ុន
គ្រឿងផ្សំ:
- ពោតបារាំងខ្ចី ២០០ ក្រាម
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល, ស្ករ, ម្រេច និងគ្រាប់ល្ងលីង។
របៀបធ្វើ:
- លាងពោតបារាំងឱ្យស្អាត រួចយកចុងវាចេញ។ សម្អាតជាមួយអំបិលបន្តិចដើម្បីកាត់បន្ថយរោម។
- ដាំទឹកឱ្យពុះហើយស្រុសពោតបារាំងរយៈពេល ៦០-៩០ វិនាទី។
- យកទៅត្រាំក្នុងទឹកត្រជាក់ភ្លាមៗដើម្បីរក្សាពណ៌បៃតងស្រស់។
- ស្រង់ចេញឱ្យស្ងួត រួចហាន់ជាចំណិតៗ។
- លាយជាមួយគ្រឿងទេសទាំងអស់ រួចអាចញ៉ាំជាមួយបាយ ឬទុកជាអាហារសម្រន់។
ការបន្ថែមពោតបារាំងទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាវិធីងាយៗដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏សម្បូរបែប។ តើអ្នកត្រៀមខ្លួនហើយឬនៅដើម្បីសាកល្បង?