តើអ្នកកំពុងស្វែងរកវិធីកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមដោយមិនចាំបាច់ចំណាយប្រាក់ច្រើនមែនទេ? ចម្លើយពិតជាមាននៅជិតដៃអ្នកហើយ! បន្លែក្នុងស្រុកដែលយើងធ្លាប់ស្គាល់ និងមានលក់ពេញទីផ្សារ មានលក្ខណៈសម្បត្តិពិសេសក្នុងការជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតកូលេស្តេរ៉ុល និងជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។
បន្លែក្នុងស្រុក ៥ មុខដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់
- ផ្លែម្រះ: រសជាតិល្វីងរបស់ផ្លែម្រះមិនមែនសម្រាប់តែរសជាតិទេ! វាជួយជំរុញមុខងារថ្លើម និងថង់ទឹកប្រមាត់ ដែលធ្វើឱ្យរាងកាយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់បានល្អប្រសើរ។
- ស្លឹកយ៉ាណាង: ស្លឹកបៃតងខ្មៅនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ chlorophyll ដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម និងធ្វើឱ្យរាងកាយមានតុល្យភាព។ អ្នកអាចផឹកទឹកស្លឹកយ៉ាណាងស្រស់ ឬបន្ថែមវានៅក្នុងសម្លម្ជូរទំពាំង។
- ពោតបារាំង: វត្ថុរាវស្អិតៗចេញពីពោតបារាំង ដើរតួដូចជាអេប៉ុងដែលជួយចាប់យកជាតិខ្លាញ់ និងកូលេស្តេរ៉ុលលើស ហើយជួយឱ្យរាងកាយបញ្ចេញវាចេញតាមបែបធម្មជាតិ។
- ស្លឹកម្លូ: ស្លឹកម្លូសម្បូរដោយជាតិសរសៃអាហារ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ វាជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងកម្រិតជាតិខ្លាញ់បានយ៉ាងល្អ។
- ស្លឹកបាស: បន្លែនេះងាយដាំដុះ និងមានជាតិសរសៃខ្ពស់។ វាក៏ផ្ទុកសារធាតុ Beta-carotene ដែលមិនត្រឹមតែជួយបំប៉នភ្នែកទេ តែថែមទាំងជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតកូលេស្តេរ៉ុលផងដែរ។
បន្លែទាំងនេះគឺពិតជា “ឱសថធម្មជាតិ” ដែលមានប្រសិទ្ធភាព និងតម្លៃសមរម្យ។ ការបន្ថែមពួកវាទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក គឺជាវិធីងាយស្រួលដើម្បីការពារជំងឺបេះដូង និងសរសៃឈាម៕