តែបៃតងត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អសម្រាប់សុខភាព ព្រោះវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។ ប៉ុន្តែទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ក៏មិនមែនអ្នកគ្រប់គ្នាអាចទទួលទានតែបៃតងបាននោះទេ។ អ្នកដែលមានបញ្ហាខ្សោយតម្រងនោម គួរចៀសវាងភេសជ្ជៈនេះដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
ហេតុផលដែលតែបៃតងមិនល្អចំពោះតម្រងនោម
- ជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើន៖ តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិ កាហ្វេអ៊ីន ខ្ពស់ ដែលដើរតួជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោមធម្មជាតិ។ ចំពោះអ្នកដែលមានតម្រងនោមមានសុខភាពល្អ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនជួយជំរុញឱ្យតម្រងនោមបញ្ចេញជាតិទឹកលើស។ ប៉ុន្តែចំពោះអ្នកជំងឺខ្សោយតម្រងនោម ការទទួលទានតែបៃតងអាចបង្កើនការងាររបស់តម្រងនោម និងធ្វើឱ្យស្ថានភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
- ផ្ទុកសារធាតុ oxalate៖ តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ oxalate ក្នុងបរិមាណច្រើន។ សារធាតុនេះអាចប្រមូលផ្តុំគ្នាជាគ្រីស្តាល់នៅក្នុងតម្រងនោម ដែលអាចបង្កជា ក្រួសក្នុងតម្រងនោម។ សម្រាប់អ្នកជំងឺខ្សោយតម្រងនោមដែលមិនអាចច្រោះសារធាតុនេះបានល្អ វាអាចជាហានិភ័យខ្ពស់។
- បង្កើនសម្ពាធឈាម៖ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមកើនឡើង ដែលជាកត្តាមួយធ្វើឱ្យខូចតម្រងនោម។ អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាមស្រាប់ គួរប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់ចំពោះការទទួលទានតែបៃតង។
ដូច្នេះហើយ ទោះបីជាតែបៃតងល្អសម្រាប់សុខភាពទូទៅក៏ដោយ ក៏អ្នកដែលមានបញ្ហាខ្សោយតម្រងនោម គួរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងសម្រេចចិត្តទទួលទាន។ ការយល់ដឹងពីផលប៉ះពាល់ ជួយឱ្យអ្នកការពារសុខភាពរបស់អ្នកបានកាន់តែល្អ៕