មើមឈូកគឺជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏អស្ចារ្យដែលអាចជួយថែរក្សារាងកាយរបស់អ្នកឲ្យរឹងមាំ និងមានសុខភាពល្អ។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់មើមឈូក៖
១. គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងការពារជំងឺបេះដូង
មើមឈូកសម្បូរដោយសារធាតុ ប៉ូតាស្យូម (Potassium) ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងខ្លួន។ ការទទួលទានវាជាប្រចាំអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម និងជំងឺបេះដូង។
២. ការពារជំងឺមហារីក
មើមឈូកមានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីន C ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបណ្ដាលឱ្យកើតជំងឺមហារីក។ សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាត។
៣. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ជាមួយនឹងកម្រិតវីតាមីន C ខ្ពស់ មើមឈូកដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។ វីតាមីន C ជួយប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងការពារអ្នកពីជំងឺផ្តាសាយ។
៤. ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
មើមឈូកផ្ទុកនូវជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ។ ជាតិសរសៃជួយការពារអាការៈទល់លាមក និងជួយឲ្យពោះវៀនមានសុខភាពល្អ។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពមិនប្រក្រតី ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីទទួលបានការព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕