តើអ្នកដឹងទេថា ផ្លែតាសក់ផ្អែមដែលយើងចូលចិត្តញ៉ាំ មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ទេ ថែមទាំងជាឱសថធម្មជាតិដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពបេះដូងទៀតផង។ ផ្លែឈើនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលអាចជួយការពារអ្នកពីជំងឺលើសឈាម និងជំងឺបេះដូង។
ហេតុអ្វីបានជាផ្លែតាសក់ផ្អែមល្អសម្រាប់បេះដូង?
១. សម្បូរដោយជាតិប៉ូតាស្យូម (Potassium)
ផ្លែតាសក់ផ្អែមមានផ្ទុកជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។ ប៉ូតាស្យូមជួយកាត់បន្ថយឥទ្ធិពលនៃជាតិសូដ្យូមក្នុងរាងកាយ ធ្វើឱ្យសរសៃឈាមរីក និងជួយសម្រួលដល់លំហូរឈាម។ ការទទួលទានវាជាប្រចាំអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម។
២. មានជាតិសរសៃខ្ពស់
ជាតិសរសៃនៅក្នុងផ្លែតាសក់ផ្អែមជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) ក្នុងឈាម។ កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលទាបអាចជួយការពារការកកើតបន្ទះខ្លាញ់នៅក្នុងសរសៃឈាម ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
៣. មានផ្ទុកវីតាមីន C និង A
ផ្លែតាសក់ផ្អែមសម្បូរដោយវីតាមីន C និងវីតាមីន A ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ សារធាតុទាំងនេះជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាតដោយសាររ៉ាឌីកាល់សេរី និងជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយ ដែលជាកត្តាប្រឈមនៃជំងឺបេះដូង។
៤. ជួយគ្រប់គ្រងជាតិទឹកក្នុងខ្លួន
ផ្លែតាសក់ផ្អែមមានជាតិទឹកខ្ពស់ ដែលជួយរក្សារាងកាយឱ្យមានសំណើមគ្រប់គ្រាន់។ ការគ្រប់គ្រងជាតិទឹកល្អជួយដល់មុខងារបេះដូង និងប្រព័ន្ធសរសៃឈាមទាំងមូលឱ្យដំណើរការបានរលូន។
ការបន្ថែមផ្លែតាសក់ផ្អែមទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ មិនត្រឹមតែជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយទេ ថែមទាំងជួយការពារសុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកពីជំងឺផ្សេងៗផងដែរ។ តើអ្នកត្រៀមខ្លួនសាកល្បងហើយឬនៅ?