ការរក្សាទុកអាហារក្នុងទូទឹកកកអាចជួយរក្សាវាឱ្យនៅស្រស់បានយូរ ប៉ុន្តែមិនមែនអាហារគ្រប់ប្រភេទសុទ្ធតែអាចក្លាសេបាននោះទេ។ ការធ្វើខុសអាចធ្វើឱ្យអាហារបាត់បង់រសជាតិ វាយនភាព ឬបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពទៀតផង។
ខាងក្រោមនេះជាអាហារ ៥ ប្រភេទដែលអ្នកគួរចៀសវាងទុកក្នុងទូទឹកកក៖
១. ស៊ុត
ស៊ុតទាំងមូល ពិសេសស៊ុតឆ្អិនរឹង មិនគួរយកទៅក្លាសេទេ។ ស៊ុតអាចពង្រីកនិងប្រេះបែកនៅពេលក្លាសេ ហើយវានឹងប្រែជាស្វិតនិងបាត់បង់រសជាតិនៅពេលដែលរលាយវិញ។ ប្រសិនបើអ្នកចង់ក្លាសេស៊ុត អ្នកត្រូវបកវាចេញពីសំបក ហើយវាយវាឱ្យសព្វមុននឹងដាក់ក្លាសេ។
២. ទឹកដោះគោជូរ និងការ៉េម
ទោះបីជាផលិតផលទឹកដោះគោជាច្រើនអាចក្លាសេបានក៏ដោយ ទឹកដោះគោជូរ និងការ៉េមអាចបាត់បង់រសជាតិនិងវាយនភាពដើម។ នៅពេលដែលក្លាសេហើយរលាយវិញ ផលិតផលទាំងនេះអាចក្លាយទៅជាគ្រាប់ៗនិងមានជាតិទឹក។ លើសពីនេះ ការយកអាហារដែលរលាយហើយទៅក្លាសេវិញច្រើនដង អាចបង្កើនហានិភ័យនៃការពុលអាហារ។
៣. ផ្លែឈើ និងបន្លែមានជាតិទឹកខ្ពស់
ផ្លែឈើនិងបន្លែដែលមានជាតិទឹកច្រើនដូចជា តាសក់ សាឡាត់ និងឪឡឹក មិនគួរក្លាសេទេ។ ទឹកនៅខាងក្នុងវានឹងកកហើយពង្រីកដែលបំផ្លាញជញ្ជាំងកោសិកា។ នៅពេលដែលវាចាប់ផ្តើមរលាយ អ្នកនឹងឃើញវាប្រែជាទន់ រញ៉េរញ៉ៃ និងបាត់បង់រសជាតិ។
៤. អាហារចៀន
អ្នកជំនាញណែនាំថា ការក្លាសេអាហារចៀនដែលអ្នកបានធ្វើខ្លួនឯង អាចមិនទទួលបានលទ្ធផលល្អទេ។ អាហារចៀនដែលក្លាសេហើយយកមកកម្តៅម្តងទៀតអាចបាត់បង់រសជាតិ វាយនភាពស្រួយៗ ហើយអាចក្លាយជាផ្សិត។
ដើម្បីរក្សារសជាតិ និងគុណភាពអាហារ គួរតែពិនិត្យមើលប្រភេទអាហារនីមួយៗមុននឹងសម្រេចចិត្តក្លាសេវា៕