កាហ្វេ គឺជាភេសជ្ជៈដ៏ពេញនិយមដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចជា ជួយឱ្យមានអារម្មណ៍ស្រស់ស្រាយ និងបង្កើនការផ្ដោតអារម្មណ៍។ ទោះជាយ៉ាងណា ការផឹកកាហ្វេខុសវិធីអាចធ្វើឱ្យគុណប្រយោជន៍ទាំងនេះបាត់បង់ទៅវិញ ហើយថែមទាំងអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទៀតផង។
ខាងក្រោមនេះជាកំហុស២យ៉ាងដែលមនុស្សជាច្រើនតែងតែប្រព្រឹត្ត៖
១. បន្ថែមស្ករ ឬគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗច្រើនពេក
ការបន្ថែមស្ករ ទឹកដោះគោខាប់ ឬក្រែមច្រើនពេកទៅក្នុងកាហ្វេ អាចធ្វើឱ្យភេសជ្ជៈដែលមានកាឡូរីទាបនេះ ក្លាយជាភេសជ្ជៈដែលផ្ទុកទៅដោយកាឡូរីនិងជាតិស្ករខ្ពស់។ នេះមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យអ្នកឡើងទម្ងន់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺបេះដូងផងដែរ។
២. ផឹកកាហ្វេពោះទទេ
ការផឹកកាហ្វេពេលពោះទទេអាចបង្កើនការផលិតអាស៊ីតក្នុងក្រពះ ដែលអាចបណ្តាលឱ្យរលាកក្រពះ ឬឈឺក្រពះ ជាពិសេសចំពោះអ្នកដែលមានក្រពះរសើប។ ដំណោះស្រាយល្អបំផុតគឺគួរតែ ញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកជាមុនសិន មុននឹងផឹកកាហ្វេ។
ការយល់ដឹងពីកំហុសទាំងនេះនឹងជួយអ្នកឱ្យទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញពីការផឹកកាហ្វេដោយមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាព៕