ការរួមបញ្ចូលគ្នារវាងខ្ញីនិងផ្លែប៉ោមក្រហម គឺជាភេសជ្ជៈដ៏អស្ចារ្យមួយដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ ការផឹកតែនេះជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចជួយឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ និងប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្សេងៗបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
១. បន្សាបជាតិពុល
ផ្លែប៉ោមក្រហមសំបូរដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជាប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងអាស៊ីតអាមីណូ ដែលជួយពង្រឹងមុខងារថ្លើម និងការបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។ ខ្ញីក៏មានឥទ្ធិពលបន្សាបជាតិពុល ធ្វើឱ្យរាងកាយកក់ក្តៅ និងកាត់បន្ថយការចង្អោរ។ ការផ្សំទាំងពីរនេះជួយសម្អាតរាងកាយពីជាតិពុលបានយ៉ាងល្អ។
២. ជួយសម្រកទម្ងន់
ផ្លែប៉ោមក្រហមមានជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយសម្រកទម្ងន់។ ម្យ៉ាងវិញទៀត ខ្ញីមានសារធាតុ gingerol ដែលជួយជំរុញការដុតបំផ្លាញកាឡូរី និងបង្កើនល្បឿនចរាចរឈាម។ តែនេះក៏អាចជួយកាត់បន្ថយការហើមពោះនិងបញ្ហាទល់លាមកផងដែរ។
រូបមន្តងាយៗសម្រាប់ធ្វើតែ
- វិធីធ្វើ៖ ដាក់ខ្ញី ៨-១០ ចំណិត និងផ្លែប៉ោមក្រហម ៨-៩ ផ្លែ ស្ងោរក្នុងទឹករយៈពេល ២០ នាទី។ បន្ទាប់មកបន្ថែមស្ករត្នោតហើយដាំឱ្យពុះ ១០ នាទីទៀត។
- របៀបផឹក៖ គួរផឹកតែនេះនៅពេលព្រឹកពោះទទេ ហើយអ្នកអាចញ៉ាំទាំងចំណិតខ្ញីនិងផ្លែប៉ោមក៏បាន។
- ចំណាំ៖ មិនត្រូវញ៉ាំខ្ញីនៅពេលយប់ទេ ព្រោះវាអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ច្រើនជាងផលល្អ៕