ជីអង្គាម ជាប្រភេទរុក្ខជាតិម្យ៉ាងដែលមានក្លិនក្រអូបឈ្ងុយ ហើយត្រូវបានគេយកទៅប្រើប្រាស់ជាគ្រឿងផ្សំអាហារ និងភេសជ្ជៈជាច្រើនមុខ។ ក្រៅពីនេះ ជីអង្គាមក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាពផងដែរដូចជា ៖
ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ជីអង្គាមអាចជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយអាការៈហើមពោះ និងទល់លាមក ។ សារធាតុ Menthol ដែលមាននៅក្នុងជីអង្គាមអាចជួយបន្ធូរសាច់ដុំក្នុងបំពង់រំលាយអាហារ ដែលជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ និងមិនស្រួលក្នុងពោះ ។
បំបាត់អាការៈផ្តាសាយ និងតឹងច្រមុះ៖ ក្លិនប្រេងដែលបានមកពីជីអង្គាម អាចជួយសម្រួលដល់ផ្លូវដង្ហើម បំបាត់ការតឹងច្រមុះ និងអាការៈឈឺបំពង់ក ។ ជីអង្គាមមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី ដែលអាចជួយកម្ចាត់មេរោគដែលបង្កឱ្យមានអាការៈផ្តាសាយបាន។
ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ខួរក្បាល៖ ការសិក្សាខ្លះបានបង្ហាញថា ការស្រូបក្លិនជីអង្គាមអាចជួយបង្កើនសមត្ថភាពការចងចាំ និងការប្រុងប្រយ័ត្ន ។ នេះដោយសារតែក្លិនរបស់វាអាចជួយបង្កើនមុខងាររបស់ខួរក្បាល។
ជួយបំបាត់ក្លិនមាត់៖ ជីអង្គាមត្រូវបានគេប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយនៅក្នុងថ្នាំដុសធ្មេញ ស្ករកៅស៊ូ និងផលិតផលថែរក្សាមាត់ផ្សេងៗទៀត ព្រោះវាមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងបាក់តេរីដែលអាចជួយកម្ចាត់បាក់តេរីដែលបង្កឱ្យមានក្លិនមិនល្អនៅក្នុងមាត់។
ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងការរលាក៖ ជីអង្គាមមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាតដែលបង្កឡើងដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី (Free Radicals) និងអាចកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយ។
អ្នកអាចបន្ថែមជីអង្គាមទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ដូចជាដាក់ក្នុងសាឡាដ ភេសជ្ជៈ ឬធ្វើតែជីអង្គាមដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនេះ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពជាក់លាក់ណាមួយ អ្នកគួរតែពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងប្រើប្រាស់ជាឱសថព្យាបាល ៕