ផ្សិតអយស្ទ័រ ឬផ្សិតភ្លៅមាន់ មិនត្រឹមតែជាអាហារដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏អស្ចារ្យ ដែលអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព។ ផ្សិតប្រភេទនេះមានកាឡូរីទាប សម្បូរដោយជាតិសរសៃអាហារ ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពសំខាន់ៗទាំង ៥ របស់ផ្សិតអយស្ទ័រ៖
១. បញ្ចុះជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម និងជួយសម្រកទម្ងន់
ផ្សិតអយស្ទ័រមានជាតិខ្លាញ់តិច និងមានជាតិសរសៃអាហារច្រើន ដែលជួយឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ និងកាត់បន្ថយការទទួលទានកាឡូរី។ ការទទួលទានជាប្រចាំអាចជួយ កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល និង ជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម ការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជួយសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន។
២. ថែរក្សាសុខភាពខួរក្បាល
ផ្សិតអយស្ទ័រគឺជាប្រភពដ៏កម្រនៃ វីតាមីន B12 ដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយដំណើរការកោសិកាសរសៃប្រសាទ ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការ ចងចាំ និងការផ្ដោតអារម្មណ៍។ វាក៏មានផ្ទុកវីតាមីន B3 ដែលជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារនិងប្រព័ន្ធប្រសាទផងដែរ។
៣. ជួសជុលជាលិការាងកាយ
ដោយសារតែវាសម្បូរដោយ ប្រូតេអ៊ីន ផ្សិតអយស្ទ័រអាចជួយ បង្កើនភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ និង ជួសជុលជាលិកាដែលខូច ឱ្យមានលក្ខណៈប្រក្រតីឡើងវិញ។
៤. រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម
ផ្សិតប្រភេទនេះមានផ្ទុក ប៉ូតាស្យូម ខ្ពស់ ដែលអាចជួយរក្សាតុល្យភាពជាតិសូដ្យូមក្នុងរាងកាយ ហើយរួមចំណែក រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោមគួរប្រុងប្រយ័ត្នក្នុងការទទួលទាន។
៥. ជួយប្រឆាំងមហារីក
ផ្សិតអយស្ទ័រមានសារធាតុ β-glucan ដែលមានមុខងារ ប្រឆាំងនឹងដុំសាច់ និងមហារីក។ វាអាចជំរុញរាងកាយឱ្យរារាំងការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីក និងពង្រឹងយន្តការការពាររបស់រាងកាយ។
ការបន្ថែមផ្សិតអយស្ទ័រទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកអាចជួយការពារបញ្ហាសុខភាពជាច្រើន និងរក្សារាងកាយឱ្យមានសុខភាពល្អ៕