ការផឹកកាហ្វេក្នុងបរិមាណសមល្មម និងនៅពេលវេលាត្រឹមត្រូវ អាចជួយឱ្យអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីជាតិកាហ្វេអ៊ីនដោយមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
- ផឹកនៅម៉ោងត្រឹមត្រូវ: គួរផឹកកាហ្វេមួយពែងដំបូងនៅចន្លោះម៉ោង ៩:៣០ ដល់ ១១:៣០ ព្រឹក។ ពេលវេលានេះជាពេលដែលកម្រិតអ័រម៉ូន Cortisol (អ័រម៉ូនធ្វើឱ្យភ្ញាក់) ថយចុះ។
- ញ៉ាំអាហារមុនផឹក: គួរញ៉ាំអាហារសម្រន់បន្តិចបន្តួចមុនពេលផឹកកាហ្វេ ដើម្បីជៀសវាងបញ្ហាក្រពះ។
- ផឹកក្នុងបរិមាណតិចៗ: អ្នកអាចផឹកកាហ្វេក្នុងបរិមាណតិចតួចពេញមួយថ្ងៃ ជាជាងផឹកម្តងច្រើន ដើម្បីកុំឱ្យរាងកាយទទួលបានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកក្នុងពេលតែមួយ។
- កំណត់បរិមាណ: មិនគួរផឹកកាហ្វេលើសពី ៣ ពែង ក្នុងមួយថ្ងៃទេ ព្រោះវាអាចបង្កផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់រាងកាយ។
- កុំផឹកពេលល្ងាច: មិនគួរផឹកកាហ្វេក្រោយម៉ោង ៤:០០ ល្ងាច ទេ ព្រោះវាអាចប៉ះពាល់ដល់គុណភាពដំណេក និងបណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់។
ការអនុវត្តតាមគន្លឹះទាំងនេះអាចជួយឱ្យអ្នករីករាយជាមួយកាហ្វេ និងរក្សាសុខភាពល្អបាន៕