ផ្លែល្ពៅមិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏អស្ចារ្យដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់រាងកាយផងដែរ។
- ល្អសម្រាប់ភ្នែក: ពណ៌លឿង-ទឹកក្រូចនៃល្ពៅជួយបំប៉ន និងថែរក្សាភ្នែករបស់អ្នក។
- ការពារជំងឺមហារីក: វាមានផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។
- បំប៉នស្បែក: ជួយផ្តល់សំណើមដល់ស្បែក, ធ្វើឱ្យស្បែកតឹងណែន និងកាត់បន្ថយភាពជ្រីវជ្រួញ។
- ពង្រឹងភាពស៊ាំ: ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរបស់អ្នក។
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ: ជួយកាត់បន្ថយ និងគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលអាចការពារ ជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
- ល្អសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់: មាន ជាតិខ្លាញ់ទាប, ជាតិស្ករទាប, ជាតិសរសៃខ្ពស់ និងថាមពលទាប ដែលធ្វើឱ្យវាជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់។
- ការពារជំងឺបេះដូង: ការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺបេះដូង។
- ជួយដល់ការរំលាយអាហារ: ដោយសារតែមានជាតិសរសៃខ្ពស់ វាជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ។
- ស្តារសាច់ដុំ: ជួយស្តារសាច់ដុំឡើងវិញបន្ទាប់ពីការហាត់ប្រាណ។
- ការពារក្រួសក្នុងតម្រងនោម: ជួយការពារការកើតមានគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។
ការបន្ថែមល្ពៅទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជួយឱ្យអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំងនេះ និងថែរក្សារាងកាយឱ្យរឹងមាំ៕