ការរលាករ៉ាំរ៉ៃនៅក្នុងរាងកាយអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺជាច្រើនដូចជា ជំងឺមហារីក, ជំងឺបេះដូង, ជំងឺបាក់ទឹកចិត្ត និងជំងឺភ្លេចភ្លាំង។ ការទទួលទានអាហារខាងក្រោមនេះអាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាកបាន៖
- ប៉េងប៉ោះ: សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីន C ដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក។
- ប្រេងអូលីវ: មានផ្ទុកនូវជាតិខ្លាញ់ល្អ និងសារធាតុ polyphenols ដែលមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងការរលាក។
- បន្លែបៃតងចាស់: ដូចជា ខាត់ណា និង ស្ពៃខ្មៅ ដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ។
- គ្រាប់ធញ្ញជាតិ: ដូចជា អាល់ម៉ុន និង Walnut ដែលជាប្រភពនៃខ្លាញ់ល្អ និងជាតិសរសៃ។
- ត្រីខ្លាញ់: ដូចជា ត្រីសាលម៉ុង, ត្រីម៉ាខេរ៉ែល និង ត្រីធូណា ដែលមានផ្ទុកនូវ Omega-3 ខ្ពស់។
- ផ្លែឈើមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់: ដូចជា ផ្លែប៊ឺរី, ស្ត្របឺរី និង ផ្លែឆឺរី ដែលជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាត។
ការបន្ថែមអាហារទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក អាចជួយឱ្យរាងកាយអ្នកប្រឆាំងនឹងការរលាក និងការពារជំងឺបានមួយកម្រិត។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពមិនប្រក្រតី ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕