ស្លឹកអម្ពិលមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំក្នុងម្ហូបអាហារទេ តែវាក៏ជាឱសថធម្មជាតិដែលមានគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាព។
- កាត់បន្ថយគ្រុនក្តៅ និងរលាក: ក្នុងឱសថបុរាណស្លឹកអម្ពិលស្រស់ត្រូវបានគេយកទៅដាំឱ្យពុះដើម្បីផឹក ឬងូតទឹក ជួយបន្ថយកម្តៅ និងការរលាកក្នុងខ្លួន។
- បំបាត់ក្អក និងហៀរសំបោរ: ការផឹកទឹកស្លឹកអម្ពិលដាំពុះជាតែអាចជួយសម្រួលការក្អក រំលាយកំហាក និងថែបំប៉នផ្លូវដង្ហើម។
- ជួយបន្សាបកម្ដៅ និងបញ្ចេញញើស: ដោយសារមានឥទ្ធិពលត្រជាក់ ស្លឹកអម្ពិលអាចជួយឱ្យរាងកាយត្រជាក់ និងបញ្ចេញញើស។ វាស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកដែលមានកម្ដៅក្នុងខ្លួន ឬក្នុងអាកាសធាតុក្តៅខ្លាំង។
- បំប៉នស្បែក និងព្យាបាលរបួស: ស្លឹកស្រស់អាចយកទៅកិន ហើយបិទលើកន្លែងដែលមានកន្ទួល ឬពងបែក ដើម្បីជួយព្យាបាលរបួស និងកាត់បន្ថយការរលាក។ វាក៏មានផ្ទុក អាស៊ីតធម្មជាតិ (ដូចជា Tartaric acid និង Citric acid) និង វីតាមីន C ដែលជួយជម្រុះកោសិកាស្បែកចាស់ និងកាត់បន្ថយស្នាមមុន។
- ជំរុញប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ: ស្លឹកអម្ពិលមានសារធាតុធម្មជាតិដែលជួយ បណ្តេញឧស្ម័ន, បំបាត់ហើមពោះ និងជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ។ វាល្អសម្រាប់អ្នកដែលតែងតែញ៉ាំអាហារមានជាតិខ្លាញ់ច្រើន។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពមិនប្រក្រតីណាមួយ ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីព្យាបាលទាន់ពេលវេលា៕