យោងតាមវេជ្ជបណ្ឌិតជំនាញ បានឱ្យដឹងថា ឱសថនិងអាហារខាងក្រោមនេះអាចបង្កផលប៉ះពាល់ធ្ងន់ធ្ងរដល់មុខងារតម្រងនោម ជាពិសេសចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោមស្រាប់។
១. ផ្សិត Reishi: អាចបណ្តាលឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម ជាពិសេសចំពោះអ្នកជំងឺដែលកំពុងលាងឈាម។
២. ផ្លែមង្ឃុត: អាចធ្វើឱ្យតម្រងនោមមិនអាចបញ្ចេញជាតិ ប៉ូតាស្យូម បាន ដែលនាំឱ្យបេះដូងលោតមិនទៀងទាត់ និងអាចស្លាប់បាន។
៣. ផ្លែស្ពឺ: មានផ្ទុក អាស៊ីត Oxalic ដែលអាចបណ្តាលឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោមស្រួចស្រាវ។
៤. ផ្លែបឺរី និងផ្លែត្របែកចិន: ការទទួលទានច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោមស្រួចស្រាវ។
៥. Cranberries: ការទទួលទានច្រើនពេកអាចនាំឱ្យមាន គ្រួសក្នុងតម្រងនោម និងធ្វើឱ្យមុខងារតម្រងនោមដំណើរការមិនប្រក្រតី។
៦. ក្រលៀន: ការញ៉ាំក្រលៀនច្រើនអាចធ្វើឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម និងបង្កើនហានិភ័យនៃ មហារីកផ្លូវបង្ហូរនោម។
៧. តែរុក្ខជាតិ, ខ្ញី និងកាហ្វេសម្រកទម្ងន់: អាចបង្កើនមុខងារថ្លើម និងតម្រងនោម។ ផលិតផលទាំងនេះក៏អាចមានផ្ទុកសារធាតុគ្រោះថ្នាក់ដូចជា ស្តេរ៉ូអ៊ីត, អាសេនិច និងកាដមីញ៉ូម ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់តម្រងនោម។
៨. យិនស៊ិន (Ginseng): ប្រសិនបើប្រើប្រាស់មិនត្រឹមត្រូវ អាចធ្វើឱ្យបេះដូងលោតមិនទៀងទាត់ និងបង្កើនហានិភ័យនៃ ជំងឺលើសឈាម។
៩. ទឹក Noni: មានគ្រោះថ្នាក់ព្រោះអាចបណ្តាលឱ្យកម្រិត ប៉ូតាស្យូមក្នុងឈាមខ្ពស់។
១០. Licorice: អាចបណ្តាលឱ្យ មានសម្ពាធឈាមខ្ពស់។
១១. Orthosiphon stamineus: អាចបណ្តាលឱ្យមានកម្រិត ប៉ូតាស្យូមក្នុងឈាមខ្ពស់ ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់តម្រងនោម។
ចំណុចសម្គាល់
ការថែទាំសុខភាពតម្រងនោមទាមទារការប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់។ ត្រូវប្រាកដថាអ្នកទទួលទានតែអ្វីដែលគ្រូពេទ្យបានណែនាំប៉ុណ្ណោះ៕