នៅពេលឆ្អឹងត្រីជាប់បំពង់ក ឬស្លាក់ឆ្អឹងត្រី អ្នកត្រូវប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់ ព្រោះការសង្គ្រោះបឋមមិនត្រឹមត្រូវអាចធ្វើឱ្យស្ថានការណ៍កាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ខាងក្រោមនេះជាវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដែលអ្នកអាចអនុវត្តបាន៖
- ក្អកខ្លាំងៗ: ព្យាយាមក្អកឱ្យខ្លាំង ដើម្បីឱ្យឆ្អឹងដែលជាប់អាចរអិលចេញមកក្រៅដោយសារតែកម្លាំងខ្យល់។
- ផឹកទឹក: ផឹកទឹកមួយកែវធំ ដើម្បីជួយរុញច្រានឆ្អឹងឱ្យរអិលចូលទៅក្នុងក្រពះ។ ទឹកដោះគោជូរក៏អាចជួយបានដែរ ព្រោះជាតិខាប់ៗរបស់វាអាចរុំព័ទ្ធឆ្អឹងត្រី និងជួយឱ្យរអិលចុះបានស្រួល។
- ញ៉ាំអាហារទន់ៗ: ញ៉ាំអាហារទន់ៗ ដូចជាចេកទុំ នំប៉័ងទន់ៗ ឬបាយបិណ្ឌ (បាយដែលដុំៗ) ដើម្បីជួយរុញឆ្អឹងចុះ។ ជៀសវាងអាហាររឹង ឬស្រួច ដែលអាចធ្វើឱ្យបំពង់ករបួសកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
- ហាមប្រើម្រាមដៃ: កុំព្យាយាមប្រើម្រាមដៃទៅកេះ ឬព្យាយាមចាប់ឆ្អឹងនោះ ព្រោះវាអាចរុញឆ្អឹងឱ្យកាន់តែចូលជ្រៅ ឬអាចធ្វើឱ្យបំពង់ករបួសបាន។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើវិធីសាស្ត្រខាងលើមិនបានផល ហើយអ្នកមានអារម្មណ៍ថាឈឺចាប់កាន់តែខ្លាំង ឬមានការលំបាកក្នុងការដកដង្ហើម អ្នកត្រូវតែទៅជួបគ្រូពេទ្យជាបន្ទាន់។ គ្រូពេទ្យនឹងប្រើឧបករណ៍ត្រឹមត្រូវដើម្បីយកឆ្អឹងចេញដោយសុវត្ថិភាព៕