ផ្លែក្រូចថ្លុង ជាផ្លែឈើ ដែលសម្បូរទៅដោយគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ។ ខាងក្រោមនេះ ជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗមួយចំនួន ៖
–ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ផ្លែក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកវីតាមីន C ខ្ពស់ ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានប្រសិទ្ធភាព ។ វីតាមីន C ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងការពាររាងកាយពីជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ ។
–ជំនួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ផ្លែឈើនេះសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ (Fiber) ដែលជួយសម្រួលដល់ដំណើរការរបស់ពោះវៀន ។ ជាតិសរសៃអាចជួយការពារបញ្ហាទល់លាមក និងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមានសុខភាពល្អ។
–ជួយសម្រកទម្ងន់ ក្រូចថ្លុងមានកាឡូរីទាប ហើយសម្បូរទៅដោយជាតិទឹក និងជាតិសរសៃ ដែលធ្វើឱ្យអ្នកឆ្អែតបានយូរ។ នេះអាចជួយកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយដល់ដំណើរការសម្រកទម្ងន់។
–រក្សាសុខភាពបេះដូង ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ផ្លែក្រូចថ្លុងអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងទ្រីគ្លីសេរីដ ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺបេះដូង។
–ជួយប្រឆាំងនឹងភាពចាស់ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងក្រូចថ្លុងអាចជួយការពារកោសិកាស្បែកពីការបំផ្លាញដោយពន្លឺថ្ងៃ និងជួយកាត់បន្ថយភាពជ្រីវជ្រួញ ធ្វើឱ្យស្បែកមើលទៅក្មេងជាងវ័យ។
ក្រៅពីនេះ ផ្លែក្រូចថ្លុងក៏មានផ្ទុកសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា ប៉ូតាស្យូម ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមឱ្យមានលំនឹងផងដែរ។