គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នមិនត្រឹមតែជាអាហារសម្រន់ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ដ៏លើសលប់ចំពោះសុខភាពរបស់អ្នក៖
- សុខភាពបេះដូង: គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នមានផ្ទុកនូវ អាស៊ីតខ្លាញ់ល្អ (អាស៊ីតលីណូឡេអ៊ីក) និង ម៉ាញ៉េស្យូម ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងលើកកម្ពស់សុខភាពបេះដូងទាំងមូល។
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម: ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ការទទួលទានគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នប្រមាណ ៣០ ក្រាមជារៀងរាល់ថ្ងៃ ជាមួយនឹងអាហារ អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានរហូតដល់ ១០% ក្នុងរយៈពេល ៦ ខែ។ នេះជាដំណឹងល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាជាតិស្ករក្នុងឈាម ឬអ្នកដែលមានហានិភ័យកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
- កាត់បន្ថយការរលាក: សារធាតុ flavonoids និង វីតាមីន E ដែលមាននៅក្នុងគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន គឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានប្រសិទ្ធភាព ដែលជួយប្រឆាំងនឹងការរលាករ៉ាំរ៉ៃនៅក្នុងរាងកាយ។
- បង្កើនភាពស៊ាំ: គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នផ្ទុកនូវសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា ស័ង្កសី និង សេលេញ៉ូម ដែលទាំងពីរនេះជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយអ្នក ឲ្យកាន់តែរឹងមាំក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្សេងៗ។
- ការប្រើប្រាស់ឱសថ: ក្រៅពីអត្ថប្រយោជន៍ខាងលើ ប្រេងគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាឱសថមួយចំនួនផងដែរ។ វាត្រូវបានគេប្រើជា ថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោម សម្រាប់ព្យាបាល ជំងឺរលាកទងសួត និងអាចជួយបំបាត់ ជំងឺស្បែកមួយចំនួន៕