ការធ្វើឲ្យសាច់ទន់ គឺជាគន្លឹះសំខាន់មួយក្នុងការចម្អិនអាហារឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងងាយស្រួលទំពារ។ ខាងក្រោមនេះជាវិធីសាស្ត្រ ១២ យ៉ាងដែលអ្នកអាចអនុវត្តបាន៖
១. ប្រើទឹកក្រូចឆ្មារ ទឹកខ្មេះ ឬទឹកដោះគោជូរសម្រាប់ប្រឡាក់
២. ប្រើម្នាស់ ឬល្ហុងឆៅ
៣. ប្រោះជាមួយ Baking Soda
៤. ប្រោះជាមួយអំបិលមុនពេលប្រឡាក់
៥. ប្រឡាក់ជាមួយម្សៅ + ស៊ុតពណ៌ស (បែបភោជនីយដ្ឋានចិន)
៦. កាត់សរសៃសាច់ចេញ
៧. ប្រើញញួរវាយថ្នមៗ
៨. រុំសាច់លើកម្ដៅឧណ្ហៗ
៩. អាំងជាមួយកម្ដៅឧណ្ហៗ
១០. ទុកសាច់មួយភ្លែត បន្ទាប់ពីដុត ឬចៀន
១១. បន្ថែមស្ករបន្តិចទៅក្នុងគ្រឿងប្រឡាក់
១២. ប្រើម្សៅសម្រាប់បន្ទន់សាច់