វាជាការចាំបាច់ណាស់ក្នុងការលាងសម្អាតបន្លែ និងផ្លែឈើឲ្យបានត្រឹមត្រូវ ដើម្បីកាត់បន្ថយជាតិពុល ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិត និងសំណល់គីមីផ្សេងៗ។ ខាងក្រោមនេះជាគន្លឹះមួយចំនួនដែលអ្នកអាចអនុវត្តបាន៖
គន្លឹះក្នុងការលាងបន្លែ និងផ្លែឈើឲ្យមានប្រសិទ្ធភាព
- លាងដោយទឹកហូរផ្ទាល់: នេះជាវិធីសាស្ត្រដ៏មានប្រសិទ្ធភាពបំផុតមួយ។ អ្នកគួរបំបែកស្លឹកបន្លែ ឬផ្កាជាដុំៗ ហើយត្រាំវាក្នុងទឹកធម្មតារយៈពេល ១០ នាទី។ បន្ទាប់មក យកស្លឹក ឬផ្លែឈើមកដាក់ក្រោមទឹកដែលកំពុងហូរ ហើយត្រដុសសម្អាតវាម្តងមួយស្លឹកៗ ឬមួយផ្លែៗប្រហែល ២ នាទី។ វិធីសាស្ត្រនេះអាចកាត់បន្ថយសារធាតុគីមីដែលនៅសេសសល់បាន ៦០-៧០%។
- ប្រើទឹកលាយជាមួយ Baking Soda: ការលាងសម្អាតបន្លែ និងផ្លែឈើដោយទឹកលាយជាមួយ ម្សៅ Baking Soda អាចជួយកាត់បន្ថយសំណល់ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបាន ៣០-៤០%។ អ្នកអាចត្រាំបន្លែ ឬផ្លែឈើក្នុងទឹកដែលលាយម្សៅ Baking Soda មួយរយៈមុននឹងលាងទឹកស្អាតម្តងទៀត។
- ប្រើទឹកលាយជាមួយទឹកខ្មេះ: ស្រដៀងគ្នានឹង Baking Soda ដែរ ការលាងសម្អាតជាមួយទឹកលាយជាមួយ ទឹកខ្មេះ ក៏អាចកាត់បន្ថយសំណល់ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបាន ៣០-៤០% ផងដែរ។
- ប្រើសារធាតុ Potassium Permanganate (KMNO4): ទោះបីជាវាអាចជួយកាត់បន្ថយសំណល់ថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបាន ២០-៣០% ក៏ដោយ ការប្រើប្រាស់សារធាតុនេះគួរតែប្រុងប្រយ័ត្នបំផុត ព្រោះវាជាសារធាតុគីមីដែលអាចមានគ្រោះថ្នាក់ប្រសិនបើប្រើមិនត្រឹមត្រូវ។ វាជាការប្រសើរក្នុងការប្រឹក្សាជាមួយអ្នកជំនាញមុននឹងប្រើប្រាស់។
ចំណាំ: វិធីសាស្ត្រល្អបំផុតគឺការលាងសម្អាតដោយទឹកដែលកំពុងហូរផ្ទាល់ និងត្រដុសសម្អាតឲ្យបានហ្មត់ចត់។ ការប្រើប្រាស់ Baking Soda ឬទឹកខ្មេះក៏ជាជម្រើសល្អផងដែរសម្រាប់ការកាត់បន្ថយសំណល់គីមីបន្ថែម៕