ទោះបីជាកាហ្វេជាភេសជ្ជៈពេញនិយម និងមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពមួយចំនួនក៏ដោយ ក៏មានមនុស្សមួយចំនួនដែលគួរតែចៀសវាង ឬកម្រិតការទទួលទានកាហ្វេដោយសារតែឥទ្ធិពលនៃជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ ខាងក្រោមនេះជាប្រភេទមនុស្សដែលត្រូវបានណែនាំឲ្យប្រុងប្រយ័ត្ន៖
១. អ្នកដែលមានបញ្ហាបេះដូង និងសម្ពាធឈាមខ្ពស់
- មូលហេតុ: ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចបណ្តាលឲ្យបេះដូងលោតញាប់ និងបង្កើនសម្ពាធឈាមជាបណ្តោះអាសន្ន។ ចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺបេះដូងស្រាប់ (ដូចជាជំងឺបេះដូងលោតខុសចង្វាក់ ឬ Arrhythmia) ឬអ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់ខ្លាំង ការផឹកកាហ្វេអាចធ្វើឲ្យស្ថានភាពកាន់តែអាក្រក់។
២. ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងបំបៅដោះកូន - មូលហេតុ: ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចឆ្លងកាត់សុកទៅកាន់ទារកក្នុងផ្ទៃ និងឆ្លងទៅទឹកដោះម្តាយ។ ការទទួលទានកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការរលូតកូន សម្រាលកូនមិនគ្រប់ខែ ឬទម្ងន់ទារកតិចជាងធម្មតា។ ចំពោះម្តាយបំបៅដោះកូន ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឲ្យទារកគេងមិនលក់ ឬឆាប់មួម៉ៅ។
៣. អ្នកដែលមានបញ្ហាថប់បារម្ភ និងគេងមិនលក់ - មូលហេតុ: ជាតិកាហ្វេអ៊ីនគឺជាសារធាតុរំញោចដែលអាចបង្កើនភាពភ័យស្លន់ស្លោ ថប់បារម្ភ និងរំខានដល់ដំណេក។ វាធ្វើឲ្យអ្នកគេងពិបាកលក់ ឬគេងមិនបានស្កប់ស្កល់។
៤. អ្នកដែលមានបញ្ហាក្រពះពោះវៀន - មូលហេតុ: កាហ្វេអាចរំញោចការផលិតអាស៊ីតក្នុងក្រពះ ដែលអាចធ្វើឲ្យរោគសញ្ញាជំងឺច្រាលទឹកអាស៊ីតក្រពះ (GERD) រលាកក្រពះ ឬដំបៅក្រពះកាន់តែអាក្រក់។ វាក៏អាចធ្វើឲ្យពោះវៀនដំណើរការលឿន ដែលបណ្តាលឲ្យរាគចំពោះអ្នកខ្លះ។
៥. អ្នកដែលមានជំងឺឆ្អឹងផុយ - មូលហេតុ: ការទទួលទានកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេកអាចកាត់បន្ថយការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម និងបង្កើនការបាត់បង់ជាតិកាល់ស្យូមតាមទឹកនោម ដែលអាចជះឥទ្ធិពលអាក្រក់ដល់សុខភាពឆ្អឹង ជាពិសេសចំពោះស្ត្រីក្រោយអស់រដូវ។
៦. កុមារ និងមនុស្សវ័យជំទង់ - មូលហេតុ: រាងកាយកុមារ និងវ័យជំទង់មានភាពរសើបជាងមនុស្សពេញវ័យចំពោះជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ វាអាចប៉ះពាល់ដល់ដំណេក បង្កើនភាពភ័យ កាត់បន្ថយការផ្តោតអារម្មណ៍ក្នុងការសិក្សា និងអាចជះឥទ្ធិពលដល់ការលូតលាស់។
សំគាល់: ប្រតិកម្មចំពោះកាហ្វេអ៊ីនខុសៗគ្នាទៅតាមបុគ្គលម្នាក់ៗ។ ប្រសិនបើអ្នកមិនប្រាកដថាអ្នកគួរផឹកកាហ្វេឬអត់ ឬមានបញ្ហាសុខភាពណាមួយ រួសរាន់ទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យដើម្បីទទួលបានដំបូន្មានត្រឹមត្រូវ៕