មើមការ៉ុត មិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សម្បូរបែប ដែលផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់សុខភាព។
មើមការ៉ុតសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A , វីតាមីន K1, ប៉ូតាស្យូម, សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងជាតិសរសៃ។ សារធាតុទាំងនេះរួមចំណែកដល់៖ សុខភាពភ្នែកល្អប្រសើរ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ សុខភាពស្បែកភ្លឺថ្លា កាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺមហារីក សុខភាពបេះដូង ជួយសម្រួលការរំលាយអាហារ។
មើមការ៉ុតស័ក្តិសមសម្រាប់មនុស្សគ្រប់វ័យ ចាប់ពីកុមាររហូតដល់មនុស្សចាស់។ ជាពិសេស អ្នកដែលមានបញ្ហាភ្នែក អ្នកដែលចង់ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ អ្នកដែលចង់ថែរក្សាសម្រស់ស្បែក និងអ្នកដែលចង់ថែរក្សាសុខភាពបេះដូង គួរតែបញ្ចូលមើមការ៉ុតក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ខ្លួន។
អ្នកអាចទទួលទានមើមការ៉ុតបានគ្រប់ពេលក្នុងមួយថ្ងៃ។ វាអាចជាអាហារសម្រន់នៅពេលព្រឹក ពេលរសៀល ឬជាផ្នែកមួយនៃអាហារពេលព្រឹក ថ្ងៃត្រង់ ឬពេលល្ងាច។ ការទទួលទានជាប្រចាំនឹងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ល្អបំផុត។
មើមការ៉ុតមានសារៈសំខាន់ចំពោះសុខភាពដោយសារតែវាជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលរាងកាយមិនអាចផលិតដោយខ្លួនឯងបាន។ ការទទួលទានមើមការ៉ុតជាប្រចាំគឺជាវិធីងាយស្រួល និងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្កើនការទទួលទានវីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយការពារជំងឺ និងថែរក្សាសុខភាពទូទៅ៕