ទឹកដោះគោស្រស់ គឺជាអាហារធម្មជាតិដ៏សម្បូរជាតិចិញ្ចឹម ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើន ចំពោះសុខភាពមនុស្សគ្រប់អាយុ ។ ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗ៖
១. ជួយបង្កើនសុខភាពឆ្អឹង និងធ្មេញ
ទឹកដោះគោសំបូរជាតិ កាល់ស្យូម (Calcium) និង វីតាមីន D ដែលជួយបង្កើនភាពរឹងមាំឆ្អឹង និងការពារជំងឺឆ្អឹងប្រេះ (osteoporosis) ជាពិសេសក្នុងអ្នកចាស់ និងកុមារ ។
២. ផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនសម្រាប់ការលូតលាស់ និងជួសជុលសាច់ដុំ
ទឹកដោះគោមាន ប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់ ជួយសង់សាច់ដុំ និងជួសជុលកោសិកាដែលបាក់បែក ។ អ្នកហាត់ប្រាណ ឬក្មេងកំពុងលូតលាស់ គួរញាំជាប្រចាំ។
៣. ជួយគ្រប់គ្រងទំងន់
ការផឹកទឹកដោះគោ អាចធ្វើឲ្យអារម្មណ៍ពេញពោះបានយូរ ដោយសារជាតិសរសៃ និងប្រូតេអ៊ីន វាជួយបន្ថយការញ៉ាំអាហារក្រៅម៉ោង ។
៤. ជួយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ទឹកដោះគោមានជាតិជាច្រើនដូចជា zinc, selenium និងវីតាមីន B12 ដែលជួយការពាររាងកាយពីមេរោគ និងជំងឺងាយឆ្លង ។
៥. ជួយសុខភាពស្បែក និងសក់
វីតាមីន A, B2 (riboflavin) និងប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងទឹកដោះគោ ជួយឱ្យស្បែកជួសជុលរលោង និងសក់រឹងមាំ។
៦. ជួយជំរុញសុខភាពបេះដូង
ទឹកដោះគោមានជាតិ potassium ដែលជួយថែរក្សាសម្ពាធឈាម និងការលំហូរឈាមឱ្យសមរម្យ សម្រាប់បេះដូងធ្វើការល្អ ។
សេចក្ដីសន្និដ្ឋាន៖
ទឹកដោះគោស្រស់ ជាអាហារដែលល្អសម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង សាច់ដុំ ស្បែក និងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ។ ផឹកទឹកដោះគោទៀងទាត់ ជួយឱ្យរាងកាយរឹងមាំ និងរស់នៅបានល្អជាពិសេសសម្រាប់កុមារ និងអ្នកធ្វើការខ្លាំង ៕