ស្ពៃក្ដោបសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ និងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពរបស់យើង។
ស្ពៃក្ដោបផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងការរលាកដ៏មានឥទ្ធិពលមួយចំនួន។ ការរលាករ៉ាំរ៉ៃត្រូវបានគេផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងជំងឺជាច្រើនដូចជាជំងឺបេះដូង ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺរលាកសន្លាក់។ ការទទួលទានស្ពៃក្ដោបអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងរាងកាយ។
លើសពីនេះស្ពៃក្ដោបក៏មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កឱ្យមានការខូចខាតកោសិកា និងអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺបេះដូង និងមហារីក។
ជាមួយគ្នានេះ ស្ពៃក្ដោបសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃដែលសំខាន់បំផុតសម្រាប់សុខភាពពោះវៀន។ ជាតិសរសៃជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងជួយរក្សាបាក់តេរីល្អក្នុងពោះវៀន។ វាក៏មានផ្ទុកសារធាតុដែលជួយការពារស្រទាប់ក្រពះ និងពោះវៀនផងដែរ៕