ក្រៅពីជាគ្រឿងផ្សំដ៏ល្អសម្រាប់សម្លម្ជូរ ឬឆា ននោង ក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពយ៉ាងច្រើនផងដែរ។
ក្នុងឱសថបុរាណមួយចំនួន ននោងត្រូវបានគេជឿថាមានលក្ខណៈសម្បត្តិជួយការពារ និងទ្រទ្រង់សុខភាពថ្លើម។
ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ននោងអាចមានឥទ្ធិពលជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលអាចមានប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ជាតិសរសៃរបស់វាក៏ជួយរក្សាលំនឹងជាតិស្ករផងដែរ។
ននោងមានផ្ទុកវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែមួយចំនួនដូចជា៖
-វីតាមីន C ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
-វីតាមីន A សំខាន់សម្រាប់សុខភាពភ្នែក និងស្បែក។
-ជាតិដែក ជួយផលិតកោសិកាឈាមក្រហម។
-ប៉ូតាស្យូម ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។
-ម៉ាញ៉េស្យូម ជួយដល់មុខងារសាច់ដុំ និងប្រព័ន្ធប្រសាទ៕