ក្រៅពីផ្ដល់រសជាតិប្លែកមាត់ ស្លឹកអម្ពិលក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងមានលក្ខណៈសម្បត្តិឱសថដ៏គួរឱ្យកត់សម្គាល់ផងដែរ។
ស្លឹកអម្ពិលមានផ្ទុកជាតិសរសៃដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងជួយរក្សាសុខភាពពោះវៀន។ ក្នុងឱសថបុរាណ វាក៏ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ដើម្បីជួយបំបាត់បញ្ហាក្រពះពោះវៀនមួយចំនួនផងដែរ។
ក្នុងឱសថបុរាណ ស្លឹកអម្ពិលត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ដើម្បីបំបាត់ការឈឺចាប់ដូចជាឈឺក្បាល ឬឈឺសន្លាក់ ដោយសារតែលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាករបស់វា។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថាសារធាតុមួយចំនួនក្នុងស្លឹកអម្ពិលអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលអាចមានប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕