ក្រៅពីជាគ្រឿងទេសដ៏សំខាន់ មើមរំដេងក៏ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាឱសថបុរាណតាំងពីយូរយារណាស់មកហើយ ដោយសារតែវាសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម និងមានលក្ខណៈសម្បត្តិឱសថដ៏អស្ចារ្យ។
រំដេងផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលជាច្រើន ដែលស្រដៀងនឹងខ្ញីដែរ។ សារធាតុទាំងនេះជួយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលបង្កឱ្យមានការខូចខាតកោសិកា និងអាចនាំឱ្យកើតជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺបេះដូង មហារីក និងចាស់មុនអាយុ។
លើសពីនេះ រំដេងត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាឱសថបុរាណដើម្បីជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ។ វាអាចជួយបំបាត់អាការៈចង្អោរ ក្អួត ឧស្សាហ៍ និងហើមពោះ។ សារធាតុដែលមានក្នុងរំដេងជួយជំរុញការផលិតទឹករំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងក្រពះពោះវៀន។
ដូចទៅនឹងខ្ញីដែរ រំដេងអាចជួយបំបាត់ការចង្អោរដែលបណ្ដាលមកពីបញ្ហាផ្សេងៗ រួមទាំងការចាញ់កូនចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ (គួរពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជាមុន) ឬការចង្អោរក្រោយពេលវះកាត់៕