ផ្លែប័រ សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន ដែលផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងសម្បូរបែបដល់សុខភាព។
ផ្លែប័រសម្បូរទៅដោយជាតិខ្លាញ់ម្យ៉ាងដែលជាប្រភេទខ្លាញ់ល្អសម្រាប់បេះដូង។ ខ្លាញ់ប្រភេទនេះអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ុលល្អ ដែលជួយការពារពីជំងឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល។
លើសពីនេះផ្លែប័រសម្បូរជាតិសរសៃ ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ជាតិសរសៃជួយឱ្យពោះវៀនដំណើរការបានល្អ កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងជួយរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឱ្យមានលំនឹង។
គួរបញ្ជាក់ថា ផ្លែប័រមួយផ្លែផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន រួមមាន៖
-វីតាមីន K ជួយឱ្យឈាមកក និងសុខភាពឆ្អឹង។
-វីតាមីន C ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងជួយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
-វីតាមីន B5 និង B6 ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងផលិតថាមពល។
-វីតាមីន E ការពារកោសិកាពីការខូចខាត។
-ហ្វូឡាត សំខាន់សម្រាប់ការលូតលាស់កោសិកា ជាពិសេសសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
-ប៉ូតាស្យូម ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម៕