ត្រកួនក្រៅពីមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងងាយស្រួលរក វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងសំខាន់ដល់សុខភាព។
ត្រកួនផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា៖
-វីតាមីន A សំខាន់សម្រាប់សុខភាពភ្នែក និងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
-វីតាមីន C ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងជួយឲ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ។
-វីតាមីន K ដើរតួសំខាន់ក្នុងការកកឈាម និងសុខភាពឆ្អឹង។
-ជាតិដែក ជួយផលិតកោសិកាឈាមក្រហម និងការពារភាពស្លេកស្លាំង។
-កាល់ស្យូម សំខាន់សម្រាប់ឆ្អឹង និងធ្មេញរឹងមាំ។
-ម៉ាញ៉េស្យូមជួយដល់មុខងារសាច់ដុំ និងប្រព័ន្ធប្រសាទ។
ក្រៅពីនេះ ត្រកួនសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ។ ជាតិសរសៃជួយឲ្យចលនាពោះវៀនមានភាពទៀងទាត់ កាត់បន្ថយបញ្ហាទល់លាមក និងជួយសម្អាតជាតិពុលពីរាងកាយ។
លើសពីនេះ ត្រកួនត្រូវបានគេជឿថាមានលក្ខណៈសម្បត្តិជួយការពារថ្លើមពីការខូចខាតដោយសារជាតិពុល។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងត្រកួនអាចជួយកាត់បន្ថយភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្មក្នុងថ្លើម។
ដោយឡែក ត្រកួនសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងជាតិសរសៃ វាអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងជួយរក្សាសម្ពាធឈាមឲ្យមានលំនឹង ដែលទាំងនេះសុទ្ធតែរួមចំណែកដល់សុខភាពបេះដូងល្អ៕