សារធាតុចិញ្ចឹមនៃសណ្តែកកួរ មានប្រយោជន៍ច្រើនក្នុងការថែរក្សាសុខភាពរាងកាយដូចជា វីតាមីន B1 វីតាមីន B2 ផូស្វ័រ ជាតិដែក រីបូហ្វ្លាវីន ផេកទីន ជាតិសរសៃ។ល។
សណ្តែកកួរ អាចគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករលើស ដែលការពារការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ជាងនេះទៅទៀត សណ្តែកកួរ ក៏មានកាឡូរី និងជាតិស្ករទាបផងដែរ ដូច្នេះវាមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាជាតិស្ករក្នុងឈាម។
របៀបប្រើ៖ កិនសណ្តែកកួរឆៅ ៣-៤ កួរ រៀងរាល់ព្រឹក លាយជាមួយទឹកបន្តិច ហើយផឹកជាប្រចាំរៀងរាល់ព្រឹក។ ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចទ្រាំនឹងក្លិនបានទេ អ្នកអាចបន្ថែមប៉េងប៉ោះ ឬផ្លែឈើដើម្បីប្ដូររសជាតិ៕