អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ល្អនៃផ្លែម្កាក់ នៅក្នុងការសិក្សាថ្មីៗបានបង្ហាញថា វាអាចកាត់បន្ថយជំងឺលើសឈាម (សម្ពាធឈាមខ្ពស់)។ នេះគឺដោយសារតែសារធាតុចិញ្ចឹម និងសារធាតុរ៉ែដូចជា វីតាមីន C ម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ូតាស្យូម និងកាល់ស្យូមដែលមានវត្តមានរួមជាមួយសមាសធាតុផ្សេងៗទៀត។
លើសពីនេះ ផ្លែម្កាក់មានផ្ទុកសារធាតុសំខាន់ៗ ជាច្រើនទៀត មានដូចជា វីតាមីន A វីតាមីន B វីតាមីន K ប្រូតេអ៊ីន (ភាគច្រើននៅពេលមិនទាន់ទុំ) ផូស្វ័រ រួមនឹងអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងទៀត មានដូចជា៖
-ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវចក្ខុវិស័យ
-អាចជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់
-ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល
-អាចជួយអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម
-ជួយជាមួយនឹងការទល់លាមក
-ជួយឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ ។ល។