ផ្លែកៅឡាក់ ជាប្រភេទគ្រាប់ធញ្ញជាតិមួយល្អសម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសការពារពីជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។
ផ្លែកៅឡាក់ អាចដើរតួក្នុងការពារ និងការគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ផ្លែកៅឡាក់ មានជាតិសរសៃខ្ពស់ និងមានជាតិស្ករទាប ដូច្នេះហើយទើបផ្លែនេះអាចធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមកើនឡើងយឺត បើប្រៀបធៀបទៅនឹងអាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់។ លើសពីនេះ កៅឡាក់ក៏ជួយការពារការកើនឡើង និងការធ្លាក់ចុះនៃជាតិស្ករក្នុងឈាម។
នៅពេលនិយាយពីការបញ្ចុះសម្ពាធឈាម សារធាតុរ៉ែមានសារៈសំខាន់តិចតួចជាងប៉ូតាស្យូម។ ប៉ូតាស្យូមមាននៅក្នុងផ្លែកៅទ្បាក់ អាចគ្រប់គ្រងចលនាទឹកនៅក្នុងខ្លួន ហើយក៏មានតួនាទីជាថ្នាំរំញោចសរសៃឈាមបង្កើនលំហូរឈាម និងបញ្ចេញភាពតានតឹងលើសរសៃឈាមផងដែរ។ ការកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម អាចបង្កើនសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូងទូទៅ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការ គាំងបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល៕