យោងតាមការស្រាវជ្រាវ បរិមាណដ៏ច្រើននៃវីតាមីន C នៅក្នុងផ្លែត្រាវគឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលការពាររាងកាយពីការវាយប្រហារដោយរ៉ាឌីកាល់សេរី។ ជាពិសេស ត្រាវក៏មានផ្ទុកសារធាតុ cryptoxanthin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលដែលជាកម្មសិទ្ធិរបស់ក្រុម carotenoid ដែលជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកទូទៅ និងមហារីកបំពង់ច្រមុះ។ សារធាតុ polyphenol សំខាន់ គឺ quercetin ដែលជួយការពារជំងឺមហារីកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពផងដែរ។
ដូច្នេះការទទួលទានមើមត្រាវប្រចាំថ្ងៃ អាចជាផ្នែកមួយនៃយុទ្ធសាស្ត្រការពារជំងឺមហារីកដ៏មានប្រសិទ្ធភាព។ គន្លឹះគឺត្រូវទទួលទានវាជាប្រចាំ ក្នុងបរិមាណសមរម្យ និងតាមរយៈវិធីសាស្រ្តចម្អិនដែលមានសុខភាពល្អ ដូចជាការ ស្ងោរ, ចំហុយ, ឬ ដុត ជាដើម។ ការចៀសវាងការបំពង ឬចម្អិនដោយប្រើប្រេងច្រើនពេក នឹងជួយរក្សាគុណភាពរបស់វាបានល្អប្រសើរ៕