រំដេងមិនមែនត្រឹមតែជាគ្រឿងទេសដ៏សំខាន់ក្នុងមុខម្ហូបខ្មែរយើងប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជារុក្ខជាតិឱសថបុរាណដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់អស់រាប់ពាន់ឆ្នាំមកហើយនៅទូទាំងអាស៊ី។ មើមដែលមានក្លិនឈ្ងុយ និងរសជាតិហិរតិចៗនេះពោរពេញទៅដោយសមាសធាតុមានប្រយោជន៍ជាច្រើនដែលអាចជួយទ្រទ្រង់សុខភាពរបស់យើងបានយ៉ាងពូកែ។
ទាំងនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃរំដេងចំពោះសុខភាព៖
១. សម្បូរសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
២. មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាក
៣. អាចជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
៤. ជួយដល់សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
៥. អាចការពារប្រឆាំងនឹងការឆ្លងមេរោគ
៦. ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ